خواص ۳ نوع بادام را بشناسید

خواص ۳ نوع بادام را بشناسید

آزمایشگاه رادین: بادام درختی، زمینی و هندی؛ سه نوع مغز که در آجیل ها نیز استفاده می شوند و خواص زیادی برای حفظ سلامت بدن دارند.



به گزارش آزمایشگاه رادین به نقل از ایسنا، استفاده صحیح از از مواد غذایی و مغذی از مهم ترین مسائل در حفظ سلامتی و تندرستی بوده و مصرف مناسب این مواد کلید سلامتی شمرده می شود. یکی از تنقلاتی که در روزهای عید نوروز بسیار مصرف می شود، آجیل است و انواع بادام از آجیل هایی است که فواید بسیار زیادی برای بدن دارد.

بادام درختی

بادام درختی دارای پروتئین، روغن، مواد آلبومینوئیدی، قند، صمغ، موسیلاژ و نشاسته است. املاح معدنی آن شامل کلسیم، فسفر، آهن، سلنیوم و پتاسیم بوده و ویتامین ۱B، ۲B، ۳B و ویتامین E دارد.
خواص درمانی بادام
بادام شیرین دارای طبیعت گرم و مرطوب است. از نظر تغذیه ای، ارزش غذایی بالایی دارد. این مغز دارای مقادیر زیادی پروتئین و کلسیم بوده و می تواند در افرادی که در معرض پوکی استخوان بوده و قادر به مصرف شیر نیستند، مورد استفاده قرار گیرد. این مغز می تواند در کودکان و نوجوانان به سبب آن که رشد استخوانی در آنها بالاست، به عنوان یک میان وعده مناسب میل شود. این مغز سبب کاهش کلسترول می شود. در مطالعه ای دیده شده است که مصرف روزانه چند عدد بادام در مدت سه هفته می تواند به میزان ۱۰ درصد کلسترول بد را کم کند.

باید توجه کرد که چربی بادام، چربی غیراشباع است که برای تنظیم چربی خون و کاهش خطر مبتلاشدن به بیماریهای قلبی و عروقی بسیار مفید می باشد. بادام دارای پروتئین و چربی زیادی است و بواسطه داشتن املاح و ویتامین های مختلف، ارزش انرژی زایی بالایی دارد. مغز بادام چاق کننده و تقویت کننده بدن است. همین طور بادام بسیار مغذی و نیروبخش است. بدین سبب مصرف آن به مادران حامله و شیرده سفارش می شود.

در عین حال روغن بادام شیرین در استعمال خارجی هم بسیار مفیدست و در فرمول خیلی از کرم ها و لوسیون های زیبا کننده پوست شرکت دارد. میوه جوان بادام، چغاله نام دارد. چغاله بادام حاوی کالری، پروتئین، کلسیم و آهن است و میوه ای مغذی و سرشار از ویتامین است، تقویت کننده معده است و جویدن آن در دهان، لثه ها را محکم می کند.

البته مغز بادام شیرین، بسیار دیرهضم است و افرادی که دستگاه گوارش حساسی دارند، نباید در مصرف آن زیاده روی کنند. این مغز در هر ۱۰۰ گرم دارای ۵۶ کالری انرژی است و بدین سبب مصرف آن در افرادی که گرفتار چاقی هستند، سفارش نمی شود.

بادام زمینی

دانه بادام زمینی بصورت خام و بو داده مورد استفاده قرار می گیرد. این دانه حاوی آب، مواد چرب، سلولز، املاح معدنی و ویتامین ها است. املاح معدنی آن شامل کلسیم، فسفر، آهن، سدیم و پتاسیم و دارای ویتامین های ۱B، ۲B، ۳B و E است.
خواص درمانی بادام زمینی
بادام زمینی طبیعتی متعادل دارد. چاق کننده، مقوی و بسیار مغذی است. دارای پروتئین و املاح معدنی فراوانی بوده و سبب تقویت قوای مغزی و حافظه می شود. بادام زمینی سرشار از ماده ای به نام کولین است که در ساخت واسطه شیمیایی مؤثر در حافظه به کار می رود. با مصرف مواد غذایی حاوی کولین تا حدی می توان کمبود واسطه شیمیایی استیل کولین ناشی از سالمندی را جبران کرد و با کاهش حافظه مقابله نمود.

اسیدهای چرب غیراشباع اولئیک و لینولئیک سهم عمده ای از چربی های بادام زمینی را ایجاد کرده و مقادیر خوبی از ویتامین E را تامین می کنند. بادام زمینی از منابع خوب روی است که در تقویت سیستم ایمنی نقش دارد. بادام زمینی همین طور کلسترول خوب خون را بالا می برد، شیر مادران را بیشتر می کند، به هضم غذا کمک می نماید و درد معده را می کاهد، نرم کننده سینه است و سرفه های خشک را از بین می برد.

بادام زمینی به سبب داشتن ویتامین های گروه B سبب تقویت عضلات، رفع خستگی شدید، گیجی، بی حوصلگی، ترس و دلهره می شود. زنان حامله به ویتامین های گروه B نیاز دارند، مصرف بادام زمینی در این دوره کمک زیادی به سلامتی آنها می کند. تحقیقات دیگری نشان داده است که مصرف ۱۰ عدد بادام زمینی در هفته می تواند از بروز سرطان روده پیشگیری کند. فیتواسترول موجود در بادام زمینی و کره بادام زمینی می تواند رشد سلول های سرطانی، خصوصا سرطان سینه، روده بزرگ و پروستات را کند کرده و حتی از بروز بعضی سرطان ها پیشگیری کند. همین طور ثابت شده مصرف مرتب بادام زمینی می تواند از بروز دیابت پیشگیری کند. برای اینکه بادام زمینی دارای فیبر و منیزیوم فراوانی است که خاصیت ضد دیابتی دارد. بادام زمینی خطر مبتلاشدن به سنگ صفرا را کم می کند. دلیل این امر، وجود فیبرهای غذایی، فیتواسترول و منیزیوم فراوان بادام زمینی است. این مغز همین طور جزء مواد غذایی آلرژی زا است. حساسیت به بادام زمینی می تواند شدید باشد و منجر به شوک آنافیلاکسی شود.

افرادی که کلیه سنگ ساز دارند، سفارش می شود از مصرف زیاد بادام زمینی بپرهیزند، برای اینکه این ترکیبات احتمال بروز سنگ سازی را بالا می برند.

بادام هندی

بادام هندی به سبب طعم منحصر به فردش یکی از آجیل های محبوب مردم کشور ما و دیگر کشورها است.
خواص بادام هندی
مصرف بادام هندی برای پیش گیری از تشکیل سنگ های صفراوی بسیار مفید می باشد. منیزیم موجود در بادام هندی برای حفظ سلامت استخوان ها مهم است. منیزیم برای متابولیسم کلسیم در بدن لازم است و با تراز کردن میزان کلسیم، به تنظیم تونوسیته عصبی و انقباض عضلانی کمک می نماید.

بادام هندی منبع خوبی برای مس است. مس یکی از اجزای مهم آنزیم های بدن است که در خیلی از فرآیندهای فیزیولوژیکی بدن شرکت می کند. مس برای برداشتن رادیکال های آزاد مضر در بدن و جهت استفاده بهینه آهن کمک بزرگی است. مس برای تولید ملانین و برای رشد استخوان ها و بافت های ارتباطی بدن ضرورت دارد. همین طور بادام هندی منبع خوبی از ویتامین K است که به تنظیم انعقاد خون و شرایط ناشی از آن کمک می نماید. این مغز همین طور فشار خون بالا را کم می کند. علاوه بر این موادی چون منیزیم و لینولنیک اسید نیز در آن یافت می شود که از عوامل تنظیم کننده فشار خون هستند. پس مصرف مرتب آن می تواند برای پیش گیری از بیماریهای کرونری قلب مناسب باشد.

بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی تهران، بادام هندی حاوی مقادیر چشمگیری از اگزالات است. مطالعات نشان داده است که تجمع این مواد در بدن می تواند منجر به کریستاله شدن آنها و در نتیجه ایجاد سنگ کلیه وکیسه صفرا شود.

آلرژی غذایی یکی دیگر از عوارض بادام هندی است. این واکنش های آلرژیک ممکنست فوری و خاص باشد؛ مانند خارش، گرفتگی بینی، تورم لب ها و... یا ممکنست با تأخیر بروز کند مانند خستگی و افسردگی.




1402/01/03
20:50:46
5.0 / 5
630
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پزشكی , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
آزمایشگاه رادین