درفش افراشته خدمت هلال احمر در سرزمین تهمتن ها

درفش افراشته خدمت هلال احمر در سرزمین تهمتن ها

نجات زندگی افراد، حفاظت از معاش آنها و تقویت بازتوانی بعد از وقوع سوانح و بحران ها و ممكن ساختن زندگی سالم و ایمن از اهداف راهبردی جمعیت های ملی صلیب سرخ و هلال احمر در دنیاست، آنجایی كه پزشكان و پیراپزشكان داوطلبان عضو این جمعیت های ملی اعتقاد دارند كه با تقویت مقاوم سازی جوامع كمتر برخوردار به ویژه در مناطق جنوب و جنوب شرقی كشور می توان به توسعه پایدار كمك ویژه ای كرد.


اینجا یک گوشه از سرزمینمان ایران، دیار نخل و آفتاب است، سرزمین ناشناخته ها و گنج های پنهان، دیاری که هنوز چشم ها امیدوار و زبان ها ذکر «یا الله» بر لب دارند؛ ما نیروهای امدادی و داوطلب هلال احمر اسمش را گذاشته ایم دیار «یا الله» و خدمت کردن داوطلبانه و بشردوستانه به مردم این وادی صبر و استقامت با کودکان، بانوان و سالمندانی که در اوج سختی ها و مشکلات ناشی از خشکسالی و کم آبی هنوز و هرروز، نغمه های عاشقانه «بارونِ نم نم، چتر وُ خیابون… بازم دلم هواتو کرده؛ زیرِ بارون سر می دهند برایمان همانند عسل شیرین و خاطره انگیز است.
قصه آب در زمین ترک خورده زابلستان دو دهه است که به غصه مردم رنج کشیده در دیار نخل و آفتاب بدل شده است. خشکسالی روی خانه و کاشانه مردمی غیور و غیرتمند این سامان که از شرایط سختی که روزها و شب هایشان را برایشان یکی کرده است دم برنمی آورند، خیمه زده است.


درست است که پارینه در این سامان باران آمد، سیل شد اما خشکسالی ها را اختتام نداد و مردم همچنان در آتش بی آبی می سوزند. مردم دیار سیوستان(سرزمین مردانِ مرد) هنوز و هر روز چشم به هامون دارند و مدام در انتظار اینکه تقدیر روی خوش زندگی را به آنها نشان دهد.
نام سیستان و بلوچستان با بادهای ۱۲۰ روزه گره خورده، اما امروز در دارالولایه دیگر کسی نه نگران باد و طوفان است و نه دغدغه زلزله دارد. خشکسالی در همه جای نیمروز رخنه کرده و کاهش باران ها و نزولات آسمانی امان مردم دیار پهلوانان و عیاران را بریده است. اما در این رهگذر سه سالی است که نذر بشردوستانه ای تحت عنوان نذر آب به همت جمعیت هلال احمر با مشارکت و همراهی خیرین و نیکوکاران و پزشکان و پیراپزشکان داوطلب در این استان و سایر استان های که با تبعات بی آبی مواجهه هستند به راه افتاده تا نذری به لطافت آب را با لب ها، دست ها و صورت هایی آفتاب سوخته مردم سرزمین اسطوره ها و داستان های شاهنامه هدیه کنند.
نام جمعیت هلال احمر می تواند برای افراد مختلف جامعه تداعی کننده خدمات عام المنفعه و بشردوستانه باشد، عده ای آنرا سازمانی پیشرو و پاسخگو در ارائه خدمات اولیه امداد و نجات در حوادث و سوانح، بعضی ها آنرا تامین کننده داروهای خاص و داروخانه های ویژه و تک نسخه ای، گروهی ارائه دهنده خدمات توانبخشی و عده ای دیگر آن را سازمانی داوطلبانه و حمایتی می شناسند. اما این دفعه جمعیت هلال احمر اجرای طرح نذر آب را یکه و تنها به پیش برده تا غبار محنت و بی آبی را از چهره محنت کشیدگان خشکسالی در استان های جنوب شرقی کشور بزداید؛ با پویشی که نام آنرا «طرح ملی نذر آب» گذاشته اند. نذری که از نیمه شهریور آغاز و تا هفته اول مهرماه با هدف نبرد با تبعات بی آبی در چهار استان خشکسالی زده سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کرمان و هرمزگان ادامه خواهد داشت.


به تعبیر نیروهای عملیاتی و واکنش سریع هلال احمر خشکسالی برابر با بیابان نیست. خشکسالی عبارت است از زمان هایی که در نتیجه بارش کمتر از میزان همیشگی، خشکی غیر معمول در یک منطقه به وقوع بپیوندند و تمامی گونه های حیات در معرض کمبود آب قرار گیرند. نبود یا کاهش رطوبت، می تواند کشاورزی را نابود ساخته و عامل قحطی، بیماری، تلفات و مهاجرت گسترده به محل های مرطوب تر شود.
خشکسالی پدیده ای آرام است و تغییرات اقلیمی و افزایش دما، کاهش رطوبت هوا، کاهش بارندگی و افت شدید سطح آب های زیرزمینی زمینه ای برای بروز پدیده خشکسالی در کشور ما شده که سال هاست مردم خصوصا در مناطق مرکزی و جنوبی کشور با آن دست و پنجه نرم می کنند.
عوامل انسانی نیز در این خشکسالی بی تاثیر نبوده اند. استفاده از روش های نامناسب کشاورزی برای آبیاری مزارع و به دنبال آن فرسایش آبی و بادی و تخریب اراضی ناشی از چرای مفرط دام آثار خشکسالی را بیشتر کرده است. هم اکنون شمار زیادی از استان های کشور خصوصاً استان های واقع در مناطق جنوب، جنوب شرق و شرق با مشکل کم آبی مواجهند و این بی آبی روی کیفیت زندگی مردم در این مناطق تأثیر زیادی داشته است.


خدمات درمانی به متاثرین از خشکسالی مهم ترین هدف طرح نذر آب ۳ است
رئیس جمعیت هلال احمر مهمترین هدف از اجرای طرح ملی نذر آب ۳ در چهار استان متاثر از خشکسالی سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کرمان و هرمزگان را خدمات درمانی عنوان نمود و اظهار داشت: در این طرح ۱۶۰ پزشک متخصص، فوق تخصص و پیراپزشک داوطلب به مردم مناطق محروم این استانها خدمات درمانی ارائه خواهند کرد.
کریم همتی که برای بازدید از اجرای طرح «نذر آب ۳» در مناطق محروم طی روزهای اخیر به استان سیستان و بلوچستان سفر کرده بود در پاسخ به این پرسش که مهم ترین هدف هلال احمر از اجرای طرح ملی «نذر آب ۳» در نبرد با تبعات بی آبی در چهار استان متاثر از خشکسالی چیست، این مطلب را عنوان نمود.
وی با اعلان اینکه این طرح بطور کلی در سه حوزه خدمت رسانی می کند، اظهار داشت: در حوزه اول در این طرح به دنبال ایجاد بستر مناسب برای دسترسی افراد به آب شرب سالم در چارچوب تامین تانکرهای آب، دستگاه تسویه آب و یا آبرسانی در چارچوب لوله کشی و سایر مباحثی که ممکنست بنا به موقعیت منطقه صورت گیرد، هستیم.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: موضوع دوم در اجرا و برگزاری این طرح ملی، توزیع بسته های معیشتی و لوازم تحریر با توجه به شروع فصل تحصیلی میان جامعه هدف در این مناطق محروم است.
همتی توضیح داد: در اجرای این پروژه ۱۰۰۰ نیروی داوطلب مشارکت دارند و ۹۵ درصد اعتبارات اجرای این پروژه توسط خیرین تامین شده است.
وی ابراز امیدواری کرد: اجرای این طرح در خطه سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، شرق هرمزگان و خراسان جنوبی، مانند سال های گذشته با رضایت مردم این منطقه همراه باشد.


مشارکت ۲۴ استان در نبرد با تبعات بی آبی در ۴ استان خشکسالی زده
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر از اجرای طرح «نذر آب ۳» از نیمه شهریور تا هفته اول مهرماه با هدف نبرد با تبعات بی آبی در ۴ استان خشکسالی زده سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کرمان و هرمزگان آگاهی داد و اظهار داشت: در این طرح ملی ۱۲ استان بعنوان معین و ۱۲ استان دیگر بعنوان پشتیبان مشارکت دارند.
محمد نصیری اضافه کرد: سومین مرحله «طرح نذر آب» در ۶ شهرستان نیکشهر، چابهار، هامون، نیمروز، ایرانشهر و خاش استان سیستان و بلوچستان، سه شهرستان نهبندان، سربیشه و خسوف استان خراسان جنوبی، یک شهرستان ریگان استان کرمان و ۲ شهرستان بندرلنگه و حاجی آباد استان هرمزگان که تنش های آبی دارند، اجرا خواهد شد.
وی افزود: همین طور در اجرای این طرح از توان استان های برخوردار همچون زنجان، مرکزی، قزوین، گلستان، قم، تهران، یزد، خراسان رضوی، اصفهان، کرمان، بوشهر و فارس بعنوان استان های معین شهرستان های مورد اشاره و استان های همدان، اردبیل، آذربایجان شرقی، خوزستان، گیلان، البرز، سمنان، خراسان شمالی، آذربایجان غربی، چهارمحال و بختیاری، مازندران و کیش نیز بعنوان استان های پشتیبان استفاده می شود.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر افزود: در طرح «نذر آب ۳»، سه محور حمایت های معیشتی، خدمات درمانی (با پیوست ویروس کرونا) و برخورد با تنش های آبی به شکل استقرار تانکر، تصفیه آب و لوله کشی برای دسترسی مردم به آب شرب سالم اجرایی می شود.
نصیری توضیح داد: طرح نذر آب از دو سال پیش و به دنبال بحران خشکسالی در استان های جنوب و جنوب شرقی کشور، با هدف تامین آب آشامیدنی مناطق محروم با کمک مردم و به همت جمعیت هلال احمر اجرا شد که در این طرح علاوه بر آب رسانی به شهرهای درگیر با خشکسالی، اموری همچون حضور داوطلبانه پزشکان و ویزیت رایگان مردم، توزیع بسته های معیشتی و غیره نیز انجام می شود.
وی توزیع بسته های معیشتی، ویزیت رایگان پزشکان عمومی و متخصص، توزیع داروی رایگان، ارائه خدمات روانی و اجتماعی از طرف تیم های سحر سازمان جوانان جمعیت هلال احمر، ارائه آموزش های پیش گیری از کرونا، تب سنجی و نظایر آنرا از طرف داوطلبان جمعیت هلال احمر از دیگر برنامه های اجرایی سومین مرحله «طرح نذر آب» در چهار استان خشکسالی زده سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کرمان و هرمزگان عنوان نمود.


اعزام ۱۶۰ پزشک و پیراپزشک برای خدمت در ۴ استان متاثر از خشکسالی
معاون جذب و سازماندهی سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر از اعزام ۱۶۰ پزشک و پیراپزشک داوطلب هلال احمر برای خدمات رسانی به مردم کم برخوردار در چهار استان متاثر از خشکسالی در اجرای طرح «نذر آب ۳» از نیمه شهریور تا هفته اول مهر ماه آگاهی داد.
وحید سلیمی با بیان این مطلب اضافه کرد: این تعداد پزشک داوطلب از استان های گلستان(۱۱ پزشک و پیراپزشک)، قزوین (۱۳ پزشک)، قم (۲۱ پزشک)، مرکزی(۱۳ پزشک)، زنجان(۱۱ پزشک)، تهران (۱۵ پزشک)، یزد(۱۰ پزشک)، خراسان رضوی(۱۱ پزشک)، اصفهان(۱۲ پزشک)، کرمان(۲۱ پزشک)، بوشهر(۹ پزشک) و فارس (۱۳ پزشک) مقرر است در مناطق محروم ۶ شهرستان نیکشهر، چابهار، هامون، نیمروز، ایرانشهر و خاش استان سیستان و بلوچستان، سه شهرستان نهبندان، سربیشه و خسوف استان خراسان جنوبی، یک شهرستان ریگان استان کرمان و ۲ شهرستان بندرلنگه و حاجی آباد استان هرمزگان که تنش های آبی دارند خدمات متنوع درمانی عمومی و تخصصی از قبیل ویزیت اطفال، زنان، جراح عمومی و داخلی، اعصاب و روان، پوست، قلب و عروق، گوش و حلق و بینی و چشم پزشکی را ارائه نمایند.
وی توضیح داد: در اجرای این طرح ملی داوطلبانه و بشردوستانه از توان استان های برخوردار همچون زنجان، مرکزی، قزوین، گلستان، قم، تهران، یزد، خراسان رضوی، اصفهان، کرمان، بوشهر و فارس بعنوان استان های معین شهرستان های مورد اشاره و استان های همدان، اردبیل، آذربایجان شرقی، خوزستان، گیلان، البرز، سمنان، خراسان شمالی، آذربایجان غربی، چهارمحال و بختیاری، مازندران و کیش نیز بعنوان استان های پشتیبان استفاده می شود.
معاون جذب و سازماندهی سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر افزود: توزیع بسته های معیشتی، ویزیت رایگان پزشکان عمومی و متخصص، توزیع داروی رایگان، ارائه خدمات روانی و اجتماعی از طرف تیم های سحر سازمان جوانان جمعیت هلال احمر، ارائه آموزش های پیش گیری از کرونا، تب سنجی و نظایر آنرا از طرف داوطلبان جمعیت هلال احمر از دیگر برنامه های اجرایی سومین مرحله طرح «نذر آب ۳» در چهار استان خشکسالی زده سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کرمان و هرمزگان است.
سلیمی اشاره کرد: در نظر داریم در اجرا و برگزاری سومین مرحله از طرح ملی «نذر آب ۳» با انجام ماموریت داوطلبانه خود، کوشش برای تسکین آلام بشری، تامین احترام انسان ها، کوشش در جهت برقراری دوستی و تفاهم متقابل و صلح پایدار میان ملت ها و پشتیبانی از زندگی و سلامت انسان ها بدون در نظر گرفتن هیچگونه تبعیض میان آنها را بعنوان اهداف اصلی و والای جمعیت هلال احمر انجام دهیم.
سلیمی با اعلان اینکه در تمامی کارهای سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر، ارزش های چهارگانه خلاقیت و نوآوری، مسئولیت پذیری، کرامت مخاطبان و توانمندسازی وجود دارد و پشتیبان ما در این راه، مشارکت های مردمی و کارهای داوطلبانه مردم مهربان و نوعدوست ایران اسلامی است، اظهار داشت: در طرح «نذر آب ۳»، سه محور حمایت های معیشتی، خدمات درمانی (با پیوست ویروس کرونا) و برخورد با تنش های آبی به شکل استقرار تانکر، تصفیه آب و لوله کشی برای دسترسی مردم به آب شرب سالم اجرایی می شود.


برنامه ریزی برای رفع مشکلات دارویی مردم سیستان و بلوچستان
رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه سفر خود به استان سیستان و بلوچستان و در دیدار با اعضای هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی - درمانی زاهدان اشاره کرد: هفته آینده با اعزام متخصصان دارویی هلال احمر به سیستان و بلوچستان برای رفع مشکلات دارویی مردم استان، برنامه ریزی محیطی لازم انجام می شود.
وی از افتتاح ۱۴۰۰ خانه هلال در هفته جاری آگاهی داد و اضافه کرد: جمعیت هلال احمر طرح راه اندازی خانه های هلال را با تایید ریاست جمهوری آغاز نموده است.
رئیس جمعیت هلال احمر توضیح داد: هلال احمر سه هولدینگ بزرگ همچون شرکت نوید با ۲۴ فروند بالگرد و ۱۰۰ خلبان، شرکت سرمایه گذاری هلال در حوزه های دامپروری و ساختمانی و نیز سازمان تدارکات پزشکی را دارد و فعالیت ها طوری پیش رفته که اخیرا وارد تالار شیشه ای بورس شده ایم. کشت و صنعت هلال نیشابور یکی از شرکت های جمعیت است که وارد تالار بورس شده است.
همتی اظهار داشت: هلال احمر در کشورهای آفریقایی مراکز دارویی دارد که از تولیدات داخلی خود در این مراکز استفاده می نماییم، بدین سبب ما در بحث بازاریابی این تولیدات مشکلی نداریم و تولیدات روز به روز در حال افزایش می باشد.
وی اشاره کرد: ما به مردم سیستان و بلوچستان قول می دهیم که همکاران و متخصصان دارویی هلال احمر، هفته آینده به سیستان و بلوچستان سفر می کنند و برای رفع مشکلات دارویی مردم استان، برنامه ریزی می کنند.



هلال احمر تمام تلاش خودرا برای خدمت به مردم مناطق محروم به کار گرفته است
رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه سفر خود به استان سیستان و بلوچستان و بازدید از روند اجرای طرح «نذرآب ۳»، با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زاهدان دیدار و گفت و گو کرد.
حجت الاسلام و المسلمین مصطفی محامی در این دیدار با تقدیر از خدمات هلال احمر در مناطق محروم و همین طور اجرای طرح «نذر آب ۳» اظهار داشت: استان سیستان و بلوچستان از نظر مساحت گسترده و دارای جمعیت پراکنده است و با وجود استعداد خوب استان در حوزه های مختلف، هنوز از تمام این ظرفیت ها استفاده کافی نشده است.
وی اشاره کرد: خدمات بسیار زیادی در استان سیستان و بلوچستان انجام شده اما هنوز خلاء های زیادی در این استان وجود دارد.
رئیس جمعیت هلال احمر نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه هلال احمر با عشق به مقام انسانیت بدون توجه به رنگ، نژاد، ملیت و قومیت خدمات خودرا ارائه می دهد، اضافه کرد: این نهاد بشردوست مفتخر است که تمام تلاش خود را برای خدمت به مردم و خصوصا مستضعفان به کار گرفته است.
وی اظهار داشت: در چارچوب طرح «نذر آب۳» از مشارکت مردم و خیران برای کمک به لطمه دیدگان و مستمندان استفاده می نماییم و اهتمام داریم قسمتی از مشکلات نواحی روستایی را در قالب دسترسی به آب سالم و بهداشتی و همین طور ارائه خدمات بهداشتی و درمانی برطرف نماییم.
همتی با ابراز امیدواری از اینکه حضور تیم ها و کاروان های سلامت هلال احمر در مناطق گرفتار خشکسالی، منشاء خیر برای مردم باشد، اشاره کرد: همین که نگاه ها به این امر معطوف شود که بایستی برای محرومیت زدایی گام برداشت موضوع مبارکی است.


اجرای طرح نذر آب در ۶ شهرستان سیستان و بلوچستان
رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه برنامه سفر به سیستان و بلوچستان با حضور در ساختمان استانداری با احمدعلی موهبتی دیدار و با اعلان اینکه نگاه ما در جمعیت هلال احمر توجه ویژه به اصل شایسته سالاری بدون توجه به قومیت و مذهب است اضافه کرد: سیل امسال در سیستان و بلوچستان خیلی خوب مدیریت شد و من و همکارانم از محل وقوع سیل در این استان هم بازدید داشتیم.
وی با اشاره به اینکه امسال طرح «نذرآب» در ۶ شهرستان استان سیستان و بلوچستان اجرا می شود، اضافه کرد: برای هر استان که خدمات معیشتی، درمانی و خدماتی در حوزه برخورد با تنش آبی در چارچوب نذر آب ارائه خواهد شد استان معین تعیین شده است و امروز از شهرستان خاش که استان معین آن تهران بوده و در این شهرستان در حال ارائه خدمات است، بازدید خواهیم کرد.
رئیس جمعیت هلال احمر اظهار داشت: جمعیت هلال احمر بعنوان هماهنگ کننده ای که امین مردم است در طرح نذر آب، توانسته کمک های خیرین در سراسر کشور را جمع آوری کند و به دست نیازمندان در روستاهای سیستان و بلوچستان برساند، چونکه این مردم از بلاهای طبیعی همچون خشکسالی لطمه دیده اند.
همتی همین طور به برگزاری جلسه در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اشاره نمود و اظهار داشت: در این جلسه پیشنهاد شد تا با راه اندازی شرکت دانش بنیان، داروی موردنیاز استان سیستان و بلوچستان را تولید و کارخانه داروسازی ایجاد نماییم.


دیدار با فرمانده قرارگاه قدس جنوب شرق کشور و تاکید بر هم افزایی دو مجموعه برای رفع معضلات مناطق محروم
رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه برنامه سفر خود به استان سیستان و بلوچستان بمنظور بازدید از روند اجرای طرح «نذر آب ۳» در جلسه شورای معاونین هلال احمر استان حضور یافته و در ادامه نیز با فرمانده قرارگاه قدس جنوب شرق کشور دیدار و گفت و گو کرد.
کریم همتی با حضور در جلسه شورای معاونین جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان اشاره کرد: موضوع روابط عمومی و فعالیت این حوزه آنچنان مهمست که اگر به اندازه ۲ تا سه معاونت به آن رسیدگی نماییم باز هم، کم است.
تلاش هلال احمر برای محرومیت زدایی در مناطق گرفتار خشکسالی
وی با اشاره به حضور در روستاهای محروم سیستان و بلوچستان و اجرای طرح «نذر آب ۳» اشاره کرد: توجه به رفع اشکال فرهنگی در شهرستان های سیستان و بلوچستان بسیار حائز اهمیت می باشد. هلال احمر باتوجه به وظیفه و رسالت ذاتی خود، برای خدمت به مردم این استان و رفع مشکلات آنها تلاش می کند. به همین دلیل، خیرین و همکاران ما در هلال احمر استان تهران تلاش بسیاری برای بهتر شدن اوضاع زندگی در مناطق محروم شهرستان خاش استان داشته اند.
کمک ۱۰ میلیون فرانکی به هلال احمر ایران برای کنترل بیماری کرونا
همتی اضافه کرد: ۴۰۰ میلیون فرانک از طرف جمعیت های ملی برای کمک به بیماران مبتلا به کرونا در سراسر جهان در نظر گرفته شده که از این مقدار، ۱۰ میلیون فرانک به ایران اختصاص یافته است و به زودی در اختیار هلال احمر ایران قرار می گیرد.
رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه با اعلان اینکه مشکلات و انتظارات جوانان و امدادگران به حق است، چونکه کم و کاستی هایی به وجود آمده است، اشاره کرد: باید تلاش نماییم همراهی جوانان و امدادگران را حفظ نماییم، موضوع کمبود نیروها و ریزش آنها، بسیار جدی است که با همفکری صاحبان اندیشه باید این مشکل را برطرف کرد.
کمک به نوسازی ناوگان امدادی هلال احمر سیستان و بلوچستان
همتی در آخر این جلسه و بنا بر درخواست معاون امداد جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان، از اختصاص سه دستگاه خودروی کامیونت، ۲ قایق و یک تریلر به این جمعیت آگاهی داد.


تقدیر فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در جنوب شرق کشور از رئیس جمعیت هلال احمر
رئیس جمعیت هلال احمر در دیدار با سردار محمد کرمی فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جنوب شرق کشور اظهار داشت: ما خواهان همکاری خوب با قرارگاه قدس جهت حل مشکلات مردم خصوصا محرومان هستیم.
وی اضافه کرد: هم جمعیت هلال احمر و هم قرارگاه قدس ظرفیت های بالایی برای خدمت به مردم دارند و امضای تفاهم نامه های مختلف و همکاری متقابل این ظرفیت ها را مضاعف خواهدنمود. ما از ظرفیت های خیرین و داوطلبان برای رفع محرومیت های مردم بر طبق فلسفه و حس انسان دوستی که از ارکان مهم شکل گیری جمعیت های هلال احمر و صلیب سرخ است، استفاده می نماییم.
رئیس جمعیت هلال احمر اشاره کرد: علاوه بر کمک های انسان دوستانه، لزوم دارد که جمعیت هلال احمر و قرارگاه قدس در موضوع فرهنگ سازی و تاب آوری اجتماعی خصوصا در مناطق محروم ورود کنند. آموزش سبک زندگی ایرانی- اسلامی و آموزش های همگانی همچون موارد مهمی است که نیاز است با هم افزایی جمعیت هلال احمر و قرارگاه قدس دنبال نماییم.
سردار کرمی نیز در این دیدار با تقدیر از نگاه ویژه دکتر همتی اضافه کرد: این تفکر اساسی که از ظرفیت های یکدیگر برای رفع مشکلات مردم استفاده نمائیم، تفکری درست و جهادی بوده چونکه جزیره ای عمل کردن هیچ وقت جواب نداده است. توجه به فرهنگ و تعریف پیوست فرهنگی برای همه اقدامات لزوم اساسی است.
فرمانده قرارگاه قدس جنوب شرق کشور اضافه کرد: زیرساخت های خوبی در استان سیستان و بلوچستان به وجود آمده است اما برای بهره برداری درست، نیاز به فرهنگ سازی مناسب داریم. هم مرزی با پاکستان، بندر چابهار و سواحل مکرون همچون ظرفیت های خوب این استان است.
وی اضافه کرد: جمعیت هلال احمر ورود بسیار خوبی در رفع مشکلات مردم مناطق محروم داشته است و همه ما تلاشمان کارآمدی نظام اسلامی است. سپاه آمادگی دارد دوشادوش جمعیت هلال احمر برای مرتفع ساختن مشکلات و کارهای ماندگار فرهنگی گام بردارد.
سردار کرمی اظهار داشت: وجود حاشیه نشینی در زاهدان یک معضل بوده که لازم است با برنامه ریزی مناسب و ریشه یابی درست و فرهنگ سازی و اشتغال آفرینی، این معضلات را حل نماییم. اگر جمعیت هلال احمر و سپاه با کمک نهادهای آموزشی بتوانند در این راه قدم بردارند خیلی از معضلات حل خواهد شد.


سومین مرحله «طرح نذر آب» در ۶ شهرستان نیکشهر، چابهار، هامون، نیمروز، ایرانشهر و خاش استان سیستان و بلوچستان، سه شهرستان نهبندان، سربیشه و خسوف استان خراسان جنوبی، یک شهرستان ریگان استان کرمان و ۲ شهرستان بندرلنگه و حاجی آباد استان هرمزگان که تنش های آبی دارند در حال اجرا و برگزاری است.
در اجرای این طرح ملی داوطلبانه و بشردوستانه از توان استان های برخوردار همچون زنجان، مرکزی، قزوین، گلستان، قم، تهران، یزد، خراسان رضوی، اصفهان، کرمان، بوشهر و فارس بعنوان استان های معین شهرستان های مورد اشاره و استان های همدان، اردبیل، آذربایجان شرقی، خوزستان، گیلان، البرز، سمنان، خراسان شمالی، آذربایجان غربی، چهارمحال و بختیاری، مازندران و کیش نیز بعنوان استان های پشتیبان استفاده می شود.
در طرح «نذر آب ۳»، سه محور حمایت های معیشتی، خدمات درمانی (با پیوست ویروس کرونا) و برخورد با تنش های آبی به شکل استقرار تانکر، تصفیه آب و لوله کشی برای دسترسی مردم به آب شرب سالم با هدف نبرد با تبعات بی آبی در ۴ استان خشکسالی زده سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کرمان و هرمزگان در حال اجرا و برگزاری است.
به گزارش آزمایشگاه رادین به نقل از ایرنا سیستان و بلوچستان به علت بروز خشکسالی دو دهه و وزش بادهای موسمی ۱۲۰ روزه سیستان و مونسون (بادهایی که شبیه به نسیم دریا بوده، اما سرعت وزش در آنها شدیدتر و هماهنگ تر است و در زمان های خاصی از سال در دریای عمان و سواحل چابهار جریان دارند) همیشه با بادها و توفان های شدید و گرد و غبار روبه رو است که گاه سبب کاهش دید و آلودگی هوا بیشتر از ۲۰ برابر حد استاندارد می شود.
این استان به جهت گستردگی زیاد (۱۱.۵ درصد گستره کشور) و موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی همچون استان هایی است که احتمال وقوع چندین مخاطره طبیعی بطور همزمان در آن وجود دارد، در شمال این استان تندبادها و گرد و غبار شدید و خشکسالی، در مرکز سیل و زلزله و در جنوب نیز احتمال وقوع سونامی و دمای زیاد هوا معمولا تا بیش از ۵۰ درجه و ریزش باران های فصلی و جاری شدن سیل های مقطعی وجود دارد.



1399/06/25
13:03:37
5.0 / 5
1477
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , امداد , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
آزمایشگاه رادین