رئیس سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر:

تصادفات جاده ای سومین عامل مرگ ومیر در ایران است

تصادفات جاده ای سومین عامل مرگ ومیر در ایران است

به گزارش آزمایشگاه رادین رئیس سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر با اعلان اینكه سال گذشته و در زمان وقوع تصادف ۴۳.۳ درصد از افراد راننده وسیله نقلیه،  ۲۰.۸درصد عابر پیاده و ۳۵درصد سرنشین یا ترك وسیله ی نقلیه بوده اند، اظهار داشت: این آمار نشان میدهد كه تصادفات جاده ای سومین عامل مرگ و میر در ایران است.


به گزارش روز دوشنبه ایرنا از سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، مهدی ولی پور در پیامی به مناسبت روز جهانی یادبود قربانیان حوادث جاده ای این مطلب را عنوان و عنوان کرد: روز ۱۷ نوامبر بعنوان «یادبود قربانیان حوادث جاده ای» نام گذاری شده تا با مرور آلام خانواده های داغ دیده، بر عوامل کاهش تلفات ناشی از تصادفات تاکید شود که یکی از این موارد فرهنگ سازی است و در واقع آموزش می بایست از کودکی آغاز شود تا بتوانیم فرهنگ درست رانندگی و احترام به قوانین را در جامعه گسترش دهیم و شاهد کاستن از آمار تلفات ناشی از تصادفات باشیم.
وی در ادامه این پیام آورده است: سال قبل ۱۶ هزار و ۹۴۷ نفر در حوادث جاده ای جان باختند که در زمان وقوع تصادف ۴۳.۳درصد از افراد راننده وسیله نقلیه، ۲۰.۸درصد عابر پیاده و ۳۵درصد سرنشین یا ترک وسیله ی نقلیه بوده اند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در این پیام با اشاره به اینکه البته این مورد یک بحرانِ جهانی به حساب می آید تصریح کرده است: با عنایت به آمارهای بین المللی، مرگ های جاده ای ۲۵درصد از کلِ مرگ های ناشی از جراحت ها به حساب می آیند. هرسال بیشتر از یک میلیون و ۳۰۰هزار نفر در حوادث رانندگی جانِ خویش را از دست می دهند. این رقم ها زمانی بحرانی تر به نظر می رسد که متوجه شویم تعداد جوانان بین ۱۵ تا ۲۹ساله که هر سال به دلیل تصادفات کُشته می شوند، در مقایسه با مرگ بر اثر بیماری هایی مثل اچ ای وی، ایدز، مالاریا و سل بیش تر است.
ولی پور در ادامه این پیام آورده است: امیدواریم با افزایش آگاهی از خسارات ناشی از حوادث جاده ای و نتایج دل خراشی که به دنبال دارد، برای حل بحران ایمنی جاده ای گام های موثری برداریم و سبب نجات جان خیلی از هم نوعان مان شویم و با اجرا و انجام آموزش های مرتبط بتوانیم فرهنگ دُرست رانندگی و احترام به قوانین را در جامعه گسترش دهیم و شاهد کاستن از آمار تلفات ناشی از تصادفات باشیم. بدین سان حوادث جاده ای قابل پیشگیری خواهند بود و این مورد با همکاری بخش های دولتی و غیردولتی تحقق پیدا می کند.
سومین یکشنبه ماه نوامبر از جانب سازمان ملل متحد بعنوان روز جهانی «یادبود قربانیان حوادث جاده ای» نام گرفته است. تصادفات جاده ای در آنی روی می دهند اما علاوه بر تلفات جانی که به جای می گذارند تاثیراتش هم مدتها خانواده ها را ترک نمی کند.
مجمع عمومی سازمان ملل به منظور نجات جان میلیون ها نفر سند دهه اقدام برای ایمنی جاده ها (۲۰۲۰ - ۲۰۱۱) را تهیه و معرفی کرده که این سند شامل پنج محور اصلی است مدیریت ایمنی جاده ها، بهبود ایمنی زیر ساخت های جاده ای، وسایل نقلیه ایمن تر، بهبود رفتار افراد در جاده ها و بهبود اقدامات بعد از تصادف است.
ارائه خدمات امداد و نجات، اسکان و تغذیه اضطراری در زمان وقوع حوادث و سوانح، عرضه آموزش های امداد و کمک های اولیه به اقشار مختلف جامعه، برنامه ریزی و اقدام در جهت آمادگی مقابله با حوادث و سوانح، ارسال محموله های کمک های بشردوستانه به کشورهای صدمه دیده و متاثر از حوادث طبیعی، غیرطبیعی و اعزام عوامل امدادی در داخل و خارج از کشور همچون وظایف این سازمان راهبردی وابسته به جمعیت هلال احمر است.
سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیشتر از ۳۰ سال تجربه در زمینه آمادگی و پاسخگویی سوانح در داخل و خارج از کشور بعنوان یکی از بخش های اصلی جمعیت هلال احمر وظیفه دارد با امکانات گسترده عملیاتی، پشتیبانی، مخابراتی، امداد هوایی، جاده ای، دریایی، کوهستان و شهری، عملیات امداد و نجات را در فصول مختلف سال و برای خدمات رسانی به صدمه دیدگان و متاثرین از انواع حوادث و سوانح احتمالی در سرتاسر کشور اجرا نماید.
نخستین عامل مرگ و میر در ایران بیماری قلبی، دومین عامل بیماری تنفسی و سومین عامل تصادفات جاده ای است.




منبع:

1399/08/25
20:41:58
5.0 / 5
1321
تگهای خبر: آموزش , امداد , بیماری , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
آزمایشگاه رادین