رئیس سازمان امداد ونجات:

هلال احمر در برگزاری چادرهای امدادی طبق استانداردهای جهانی عمل می كند

هلال احمر در برگزاری چادرهای امدادی طبق استانداردهای جهانی عمل می كند

به گزارش آزمایشگاه رادین رئیس سازمان امداد ونجات اظهار داشت: هلال احمر در برگزاری چادرهای امدادی برای اسکان اضطراری حادثه دیدگان حوادث طبیعی همه استانداردهای اعلام شده از جانب فدراسیون بین المللی جمعیت های ملی هلال احمر و صلیب سرخ را رعایت می کند.


به گزارش روز یکشنبه خبرنگار اجتماعی ایرنا، این مطلب را مهدی ولی پور در حاشیه بازدید دبیرکل، معاون توسعه منابع انسانی و پشتیبانی و خزانه دار کل جمعیت هلال احمر از انبارهای لجستیک و پشتیبانی سازمان امداد ونجات عنوان نمود و اظهار داشت: چادرها و خیمه های امدادی جمعیت هلال احمر ایران برای برگزاری سرپناه اسکان اضطراری حادثه دیدگان انواع حوادث طبیعی از چادرهای موجود در سایر کشورها، سبک تر و ضمن برخورداری از عایق حرارتی، در مقابل وزش باد مقاوم تر است.
وی با تعریف برگزاری سرپناه اسکان اضطراری در حوادث طبیعی اظهار داشت: اولین مکانی که مردم حادثه دیده پس از ترک خانه و آشیانه صدمه دیده یا تخریبی خود در آنجا مستقر می شوند (که معمولا چندین شبانه روز ادامه دارد) سرپناه (چادرها و خیمه های امدادی هلال احمر) برای اسکان اضطراری است.



رئیس سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه طبق استانداردهای بین المللی اقدامات اولیه در مقابل بحران ها تهیه انواع سرپناه برای مردم متاثر، صدمه دیده و آواره برای اسکان است، اظهار داشت: هنگام وقوع حوادث طبیعی همچون سیل و زلزله مدیران بحران برای مقابله و بازسازی در بحران ها باید چهار نوع سرپناه همچون سرپناه برای اسکان اضطراری، سرپناه برای اسکان موقت، منزل موقت و سکونت دایم را برای صدمه دیدگان فراهم نمایند.
ولی پور با بیان تعریفی از اسکان اضطراری در برنامه پاسخگویی جمعیت هلال احمر در سوانح (EOP) عنوان کرد: به فرآیند استقرار افراد صدمه دیده از حوادث و سوانح در اماکن واجد ملزومات و تسهیلات اولیه زندگی که به طور معمول با استفاده از چادر و با بهره مندی از فضاهای عمومی همچون مدارس، مساجد، حسینیه ها، سالن های، ورزشگاه و نظایر آن تأمین می شود، اسکان اضطراری گفته می شود.
وی از دبیر کل جمعیت هلال احمر خواست با وجود راه اندازی هم زمان مرکز کنترل، هماهنگی و فرماندهی سازمان امدادونجات هلال احمر، اورژانس و مدیریت بحران شهرداری، هنوز فضای فیزیکی eoc سازمان امدادونجات استاندارد لازم را برای فرماندهی عملیات ندارد و احتیاج به تقویت و جانمایی مناسب تری در فضایی بزرگ تر و مناسب تر است.


رئیس سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر در ادامه این بازدید با عرضه گزارشی از عملکرد امدادی و عملیاتی این سازمان در سال ۱۳۹۹، عنوان کرد: در سالی که گذشت بیشتر از ۲۶۵۰۰ مورد (۵۷ درصد از مجموع جاده ای) توسط امدادگران و نجاتگران هلال احمر در سرتاسر کشور انجام شد که بیشتر از ۲۱۴۰۰۰ نفر امدادرسانی شدند.
وی افزود: در سال ۱۳۹۹، بیشتر از ۳۲۰۰ مورد عملیات نجات فنی برای رها سازی مصدومان حوادث و سوانح ترافیکی از میان خودرو های تصادفی انجام و بیشتر از ۲۲۰۰۰ نفر در پایگاه های امدادی و نظایر آن اسکان اضطراری یافتند.
ولی پور به گزارش عملکرد امداد هوایی در سال ۱۳۹۹ پرداخت و اضافه کرد: در سالی که گذشت بالگردهای هلال احمر با انجام ۱۳۱۷ ساعت پرواز و ۲۰۰۰ سورتی پروازی۳۷۰۳ نفر نیروی امدادی و ۱۱۶ نفر مصدوم بدحال را به مراکز درمانی منتقل و ۵۱ هزار کیلو گرم بار و محموله های امدادی را به مناطق حادثه دیده و بحرانی جابه جا کردند.


محمدحسن قوسیان مقدم دبیر کل هلال احمر هم در حاشیه بازدید از انبارهای امدادی سازمان امداد و نجات اعلام نمود: یکی از برنامه های سال جدید باید تأمین تجهیزات امدادونجات همچون تأمین لوازم انفرادی امدادگران برای انجام عملیات های مهم همچون مأموریت های امداد کوهستان باشد.
وی همینطور در بازدید از پایگاه امداد هوایی سازمان امدادونجات اظهار داشت: بالگردهایی که سال ها نمره منفی گرفته و امکان تعمیر نداشتند حالا با کمک متخصصان ایرانی در حال تعمیر و نوسازی هستند.



استخدام ۷۰ راننده خودرو های سنگین در هلال احمر
ولی پور همینطور با اشاره به اینکه آزمون ایثار به علت انتشار کرونا و برخی مسائل حدود دو سال برگزار نشده بود، اظهار داشت: این آزمون از حالت برگزاری کشوری که از جانب سازمان امداد و نجات برگزار می شد، خارج شده و به صورت استانی و به بهترین شکل ممکن و با نظارت مربیان سازمان امداد و نجات برگزار شد.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه به لطف مجموعه هلال احمر و با تلاشهای بی وقفه دکتر همتی رئیس جمعیت هلال احمر دارندگان درجه ایثار در این جمعیت به کار گیری شدند، افزود: یکی از بازخوردهای خوب در بازدیدهای نوروزی به کارگیری دارندگان درجه ایثار بود که امیدواریم استمرار پیدا کند.
وی درباره تعیین تکلیف رانندگان خودرو های سنگین در استانها، اضافه کرد: با مجوز صادر شده مقرر شده تا در هر استان ۲ نفر و در مجموع ۷۰ راننده برای خودرو های سنگین به کارگیری شوند که این افراد از میان نجاتگران دارای درجه ایثار و نجاتگران یک با سابقه بالای ۱۰ سال انتخاب می شوند.
ولی پور تصریح کرد: با دستور دبیرکل جمعیت هلال احمر، برای نجاتگران کادر مستقر در پایگاه های هلال احمر حداکثر امتیاز شغلی اعمال می شود.
وی به دستور العمل داوطلب فداکار خدمت اشاره نمود و اضافه کرد: یکی از نیازهای جمعیت هلال احمر طرح داوطلب فداکار خدمت بود که محقق شده و در اسفندماه به تصویب رسید.
به گفته رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، دستور العملی در زمینه درجه کارکنان سازمان امداد و نجات در حوزه امداد تدوین شده است که بزودی تقدیم می شود. در زمینه اجرای آئین نامه های اجرایی مدیریت بحران با سازمان مدیریت بحران و با مجموعه دبیرخانه هیات دولت در ارتباط هستیم.
وی اظهار داشت: دو مورد از سامانه های نرم افزاری تا هفته هلال رونمایی خواهد شد و تا آخر این هفته ۱۲ مورد از اولویت های کاری ما مشخص خواهد شد.
ولی پور با تکیه بر اینکه جمعیت هلال احمر در تولید چادر به استاندارد رسیده است، بیان نمود: چادرهای هلال احمر ایران از چادرهای موجود در سایر کشورها سبک تر است.
رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر تصریح کرد: هلال احمر با وجود راه اندازی هم زمان مرکز کنترل، هماهنگی و فرماندهی سازمان امدادونجات هلال احمر، اورژانس و مدیریت بحران شهرداری، هنوز فضای فیزیکی eoc سازمان امدادونجات استاندارد لازم را برای فرماندهی عملیات ندارد.

منابع برای تأمین نیازهای اصلی و ضروری هزینه می شود
ماندگار مرادی فرد خزانه دار کل و ذیحساب جمعیت هلال احمر ضمن تبریک سال نو، اظهار داشت: سالی که با ولادت حضرت ولی عصر(عج) شروع شده، حتما سال خوبی است و ما هم دعا می نماییم تا سال جاری یکی از بهترین سالهای عمرمان باشد و از شر بیماری کرونا خلاص شویم.
وی اضافه کرد: معمولا منابع کم و مصارف زیاد است و لازم است تا این منابع برای نیازهای اصلی و ضروری هزینه شود.
خزانه دار کل و ذیحساب جمعیت هلال احمر ضمن اشاره به تلاش شبانه روزی رئیس و دبیرکل هلال احمر برای تأمین اعتبارات مورد نیاز، اضافه کرد: زمانی که به جمعیت هلال احمر آمدم، فکر می کردیم با پولی که در اختیار داریم حتی امکان پرداخت حقوق کارکنان هم فراهم نباشد. یکی از بحران های ما این بود که چطور حقوق را پرداخت نماییم چون که منابع سال ۹۸ در پیشبینی های سال ۹۹ اعمال نشده بود. اما همه همکاران تلاش شبانه روزی کردند تا هر جایی که امکانش بود برای دریافت بودجه رجوع کردیم و در انتهای سال با تلاش هایی که شد موفق به یک سری پرداخت ها به کارکنان شدیم.
وی با اشاره به اینکه در بازدیدهای نوروزی از پایگاه های امداد و نجات هلال احمر افرادی که بیشتر از ۱۰ سال از عمر خویش را در پایگاه ها گذرانده بودند، توقع استخدام داشتند، تصریح کرد: جمعیت هلال احمر برای امداد جاده ای نیرو نیاز دارد و همانند اورژانس باید این نیروها استخدام شوند و در این حوزه لازم است هر فردی که در هلال احمر مسئول می شود این مورد را مورد توجه قرار دهد.

ضرورت هوشمند سازی انبارهای امدادی
دکتر مهراب شریفی سده معاون توسعه منابع انسانی و پشتیبانی جمعیت هلال احمر ضمن اشاره به اینکه انبارهای امدادی این روزها به سمت انبارهای هوشمند پیش می رود، اظهار داشت: این هوشمندی به مدیران عملیاتی کمک می نماید تا در کجا و به چه مقدار از موجودی انبارها استفاده کنند. هوشمند سازی انبارهای امدادی با استفاده از نرم افزار در اولویت کاری ما قرار دارد و لازم است در چارچوب فراخوان عمومی این نرم افزار از شرکتی معتبر و با پشتیبانی خوب تهیه شود.
وی درباره برگزاری دوره های آموزشی در جمعیت هلال احمر، اظهار داشت: آموزش های ۲ ساعته، ۴ ساعته و ۶ ساعته در حد ارتقای آگاهی افراد قابل قبول است، اما این آموزش ها منجر به مهارت های تخصصی نمی گردد.
به گفته شریفی سده، برپایه مصوبه ای که از شورای معاونین دریافت شده است، دوره «ام بی ای» با گرایش «مدیریت بحران» برگزار می شود و در این حوزه با جهاد دانشگاهی تفاهمنامه ای امضا شده است و در تلاشیم تا این دوره برگزار گردد.
به گزارش آزمایشگاه رادین به نقل از ایرنا، عرضه خدمات امداد و نجات، اسکان و تغذیه اضطراری در زمان وقوع حوادث و سوانح، عرضه آموزش های امداد کمک های اولیه به اقشار مختلف جامعه، برنامه ریزی و اقدام در جهت آمادگی مقابله با حوادث و سوانح، ارسال محموله های کمک های بشردوستانه به کشورهای صدمه دیده و متأثر از حوادث طبیعی، غیرطبیعی و اعزام عوامل امدادی در داخل و خارج از کشور همچون وظایف این سازمان راهبردی وابسته به جمعیت هلال احمر است.
سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیشتر از ۳۰ سال تجربه در زمینه آمادگی و پاسخگویی سوانح در داخل و خارج از کشور بعنوان یکی از بخش های اصلی جمعیت هلال احمر به حساب می آید که با امکانات گسترده عملیاتی، پشتیبانی، مخابراتی، امداد هوایی، جاده ای، دریایی، کوهستان و شهری، عملیات امداد و نجات را در فصول مختلف سال و برای خدمات رسانی به صدمه دیدگان و متاثرین از انواع حوادث و سوانح احتمالی در سرتاسر کشور اجرا می کند.




منبع:

1400/01/18
12:18:37
5.0 / 5
1122
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , امداد , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
آزمایشگاه رادین