پنج عادتی که می تواند خواب شما را مختل کند

پنج عادتی که می تواند خواب شما را مختل کند

آزمایشگاه رادین: خواب نقش مهمی در سلامتی افراد دارد. کمبود خواب کافی با تضعیف سیستم ایمنی بدن، خطر مبتلاشدن به برخی بیماریها و اختلالات را بیشتر می کند، بر کارکرد مغز تاثیر می گذارد و بیماریهای روانی و اختلالات خلقی را نیز تشدید می کند.



به گزارش لابراتوار رادین، خواب راحت فرآیندی است که برای بعضی ها بی تلاش رخ می دهد، اما تعداد زیادی از افراد هر شب برای یک خواب راحت باید ساعت ها بجنگند.

ایسنا در گزارشی نوشت، همه ما راهکارهای زیادی بلدیم که برای بعضی ها مفید، اما برای برخی هم بی فایده بوده است. خودداری از مصرف کافئین در ساعات پایانی روز، نگاه نکردن به نور آبی کامپیوتر و گوشی همراه و تنظیم ساعات خواب همچون همین راه حل ها است.

با این همه، یک جراح انگلیسی، فهرستی شامل پنج عامل اصلی مختل کننده خواب برای دنبال کنندگانش منتشر نموده است.

«نیویورک پست» با استناد به اطلاعات مرکز کنترل و پیش گیری از بیماریهای ایالات متحده آمریکا، نوشته است که استراحت زیاد - شبی بیش از هفت ساعت - برای سلامت عمومی بدن مفیدست.

این نشریه در ادامه اشاره می کند که موسسه ملی سلامت در آمریکا نیز اعلام نموده است کمبود خواب کافی با تضعیف سیستم ایمنی بدن، خطر مبتلاشدن به برخی بیماریها و اختلالات را بیشتر می کند، بر کارکرد مغز تاثیر می گذارد و بیماریهای روانی و اختلالات خلقی را نیز تشدید می کند.

جراح انگلیسی نکات مهمی را که موجب اختلال خواب می شود، شرح داده و نوشته است که خواب شما با این پنج عادت اشتباه مختل می شود:

۱. دیر غذا می خورید

اگر قبل از خواب حجم زیادی غذا بخورید، نمی توانید راحت بخوابید و احتمال بروز سوءهاضمه در نیمه های شب بیشتر می شود.

حدود ۹۰ دقیقه طول می کشد تا ۵۰ درصد محتوای معده وارد روده کوچک شود، بدین سبب هرقدر معده پرتر باشد، احتمال ریفلاکس یا برگشت اسید معده بیشتر می شود.

بنابراین بهتر است پس از صرف یک وعده غذای حجیم، دو تا سه ساعت صبر کنید و بعد بخوابید.

۲. قبل از خواب آب می نوشید

بد نیست که بطری آب بزرگی کنار تخت بگذارید.

بدن با تولید هورمون ای دی اچ در زمان خواب، آب موجود را حفظ می نماید و نیاز به ادرار کردن را از بین می برد.

اگر قبل از خواب آب زیادی بنوشید، تولید این هورمون متوقف می شود و بیشتر نیاز به دفع ادرار پیدا می کنید، بدین سبب بیش از خواب بیدار می شوید و خوابتان مختل می شود.

۳. حرارت بدنتان بالاست

اگر خواب شیرین هشت ساعته می خواهید باید بدن را خنک نگه دارید.

دمای بدن بطور معمول در ساعت هفت شب به اوج می رسد و پس از آن فروکش می کند و موجب ایجاد خواب آلودگی می شود. اما اگر اتاق یا تخت خیلی گرم باشد، این چرخه طبیعی مختل می شود.

در ساعات پایانی روز و تاریکی هوا تولید ملاتونین بیشتر می شود، بدن خنک تر می شود تا سریع تر به خواب برود.

۴. الکل مصرف می کنید

مصرف الکل قبل از خواب بر نوع خواب موثر است. الکل خواب رم (REM)، مرحله ای از چرخه خواب را که به رویا دیدن و تثبیت حافظه مرتبط می باشد به هم می زند. مشروبات الکلی موجب می شود سریع بی هوش شویم و مدت طولانی تری در مرحله اول رم بمانیم، بدین سبب چرخه خواب از بین می رود و موجب می شود در زمان های غیرعادی از خواب بیدار شویم.

۵. در ساعات پایانی روز کافئین مصرف می کنید

بهتر است مصرف کافئین را چند ساعت قبل از زمان خواب متوقف کنید.

کافئین مانع کار ناقل عصبی (نوروترنسمیتر) به نام آدنوزین می شود. آدنوزین ماده ای شیمیایی است که بصورت طبیعی در بدن وجود دارد و موجب ایجاد احساس خستگی می شود.

کافئین موجب هوشیارتر شدن فرد نمی گردد، فقط احساس خواب آلودگی و خستگی را کمتر می کند، چون مانع تجمع مولکول خواب می شود.

بنابر اعلام ایندیپندنت، اختلالات خواب ممکنست علامت بیماری جسمی یا روحی نیز باشد. بطور معمول مشکلات خواب ناشی از برخی از بیماریها با درمان از بین می رود و رفع می شود. اما چنانچه اختلال خواب به سبب بیماری ایجاد نشده باشد، پیشگیری و تغییر سبک زندگی تا حد زیادی موثر است.


1402/11/12
16:19:13
5.0 / 5
284
تگهای خبر: بیماری , درمان , سلامت , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
آزمایشگاه رادین