رییس كل سازمان نظام پزشكی اعلام كرد

اجرای امضای الکترونیک پزشکان، سال آتی

اجرای امضای الکترونیک پزشکان، سال آتی

به گزارش آزمایشگاه رادین رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور درباره مباحثی مانند ضرورت تزریق دز سوم واکسن کرونا، تعرفه های پزشکی سال آینده، وضعیت اقدام برای کاهش خطاهای پزشکی، مالیات پزشکان و... توضیح داد.



به گزارش آزمایشگاه رادین به نقل از ایسنا، محمد رئیس زاده در نشست خبری سازمان نظام پزشکی، اظهار داشت: حالا در سیر کاهشی آمار در ارتباط با کرونا هستیم و به آرامی داریم پیک ششم کرونا را پشت سر می گذاریم. باید توجه کرد که اولا در موج ششم باوجود این که میزان درگیری با امیکرون بسیار بالاتر از پیک های قبلی بود، اما به نسبت پیک های قبلی حمله ششم را سریع تر و با آمار کمتری پشت سر گذاشتیم. یک دلیل این مورد این بود که واکسیناسیون سریع تر در کشور انجام شد که دولت و رئیس جمهور بحث واکسیناسیون را پیگیری کردند و وضعیتمان در واکسیناسیون از رتبه بندی که در فروردین و اردیبهشت داشتیم که بسیار نامطلوب بود به شرایطی رسیدیم که در زمینه وسعت واکسیناسیون به شرایط خوبی رسیدیم.

وی ضمن اشاره به نزدیکی اعیاد شعبانیه، نوروز و ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: ازاین رو مردم باید اولا دستورالعمل های بهداشتی را به شکل جدی رعایت نمایند و حتما هم دز سوم واکسن را تزریق کنند. ما در تزریق دز اول و دوم با سطح مطلوب در جامعه رسیدیم، اما در تزریق دز سوم هنوز آمارمان به ۳۰ درصد هم نرسیده و باید به بالای ۷۰ درصد برسیم تا احساس اطمینانی در جامعه داشته باشیم.

رئیس زاده اضافه کرد: بر مبنای مطالعاتی که در دنیا و تاحدودی در ایران انجام شده، نشان داده شده که دز سوم بالای ۹۰ درصد شدت بیماری را می کاهد، بالای ۹۰ درصد منجر به کاهش احتمال بستری در بیمارستان شده و بالای ۸۰ درصد از مرگ ناشی از کرونا جلوگیری خواهد نمود. این نتایجی است که در دنیا انتشار یافته، در کشور ما هنوز مطالعات قطعی نشده اما همین دورنما را نشان داده است. ازاین رو از مردم می خواهیم پیش از آغاز نوروز، حتما دز سوم واکسن کرونا را تزریق کنند.

وی در ادامه به عملکرد سازمان نظام پزشکی در ۵ ماه گذشته اشاره نمود و اضافه کرد: در این زمان از راه معاونت پارلمانی سازمان توانسته ایم دستاوردهای خوبی کسب نماییم که در ماههای آینده شاهد نتایج این رایزنی ها خواهیم بود. در بحث ارتباط با مردم تلاش بر این بود که ذات حقیقی جامعه پزشکی که حکیم بودن و خدمت گذاری است، برجسته شود. در این راستا گروههای خدمت گذار در سرتاسر کشور تشکیل و بعضی از آنها فعال شود و مبنا این است که از ظرفیت جامعه پزشکی برای خدمت رسانی به نقاط محروم کشور در چارچوب تیم های جهادی داوطلب استفاده گردد که در سال آینده با شدت بیشتری اجرایی می شود. در عین حال داریم تلاش می نماییم که کیفیت خدمات عرضه شده به مردم ارتقاء یابد. تعامل مردم و جامعه پزشکی باید مثبت و همراه با احترام متقابل باشد. از برخی ناملایمات بسیار اندک در جامعه پزشکی هم جلوگیری نماییم تا هیچ یک از مردم در حوزه سلامت گرفتار مشکلات ناخواسته نشوند. ازاین رو برای آشنایی با آموزش جلوگیری از قصور و خطاهای پزشکی و همینطور در جهت احقاق حق در صورت بروز قصور اقدامات شروع شده و تعاملاتی با قوه قضاییه هم داشته ایم.

رئیس زاده تصریح کرد: دو مبحث محوری در ارتباط با جامعه پزشکی را مد نظر قرار داده ایم؛ مبحث اول رعایت شان جامعه پزشکی است. حفظ شأن جامعه پزشکی خط قرمز ما است. کسی شامل مسؤلان، رسانه ها دستگاههای قانون گذار و... نباید جامعه پزشکی را مورد اهانت قرار دهد. این ظلم به مردم، کشور و این قشر خدمت گذار است. ما نمی گوییم انتقاد نشود و کارشناسی نشود، اما این که استثناءها را قاعده قرار داده و کلیت جامعه پزشکی را مورد اهانت قرار دهند، قابل قبول نیست و خط قرمز ما است.

وی اظهار داشت: در هر صنفی تخلفاتی وجود دارد، در جامعه پزشکی هم با گسترده ترین میزان مراجعات در کشور که ۸۰ میلیون نفر خدمت در ماه عرضه می کند، خطا و تخلف وجود دارد، اما میزان آن در مقایسه با این میزان خدمت نزدیک به صفر است و به قدری نیست که کلیت جامعه پزشکی را مورد اهانت قرار دهیم. در این حوزه پیگیری هایی هم داشتیم و با برخی افراد هتاک و بی منطق برخورد کرده و در رجوع قضایی شکایت کرده ایم. وظیفه ماست که از شان حقیقی جامعه پزشکی که مشغول خدمت هستند دفاع نماییم. این به نفع سلامت مردم است. در مواردی هم برخوردهای فیزیکی با اعضای جامعه پزشکی بوجود آمده بود که به صورت جدی از راه دادستان کل کشور، ناجا و... پیگیری کردیم.

وی افزود: مبحث مهم دیگر پرداختن به مسائل معیشتی جامعه پزشکی است که یکی از آنها تعرفه است. بخصوص این مورد برای دستیاران و فارغ التحصیلان جدید ما بسیار مهم می باشد. بحث رفع مشکلات پزشکانی که در مناطق محروم درحال گذراندن طرح هستند و همینطور مشکلات در ارتباط با مالیات پزشکان، عوارض شهرداری ها و... هم مطرح بوده که جلسات گوناگونی برای این موارد انجام شد و پیگیر آنها هستیم.

رییس زاده درباره وضعیت تعرفه های پزشکی در سال آینده، اظهار داشت: در این حوزه سازمان برنامه و بودجه نظرش را اعلام نموده است و باید کار کارشناسی کرده و به هیات وزیران تقدیم کند که هنوز این مورد جمع بندی نشده است. امیدواریم دوستان تصمیمات منطقی اتخاذ کنند که به نفع مردم و جامعه پزشکی باشد. ما هم در شورایعالی بیمه که چند ماه پیش برگزار شد، نظرمان را دادیم.

وی درباره آئین نامه تاسیس داروخانه ها هم اظهار داشت: در این حوزه جلسات گوناگونی داشتیم. قرار بر این بود که شیوه نامه اجرایی این آئین نامه مورد بازنگری قرار بگیرد و عوارض و صدمه های آن به حداقل برسد، اما من هنوز نتیجه عملی و عینی مشاهده نکرده ام.

رییس زاده درباره وضعیت ایجاد امضای الکترونیک برای پزشکان هم اظهار داشت: سازمان نظام پزشکی نظراتش را در زمینه نسخه الکترونیک بیان کرده است. باید توجه کرد که نسخه الکترونیک جزئی از پرونده سلامت الکترونیک است. ما اصرار داریم که همه پرونده سلامت الکترونیک باید اجرا شود که در کنار آن نسخه الکترونیک هم که در قانون مجلس است، باید اجرا شود. زیرساخت ها برای اجرای نسخه الکترونیک نواقصی داشتند که ما اعلام کردیم که همه زیرساخت ها برای اجرای نسخه الکترونیک فراهم نیست که منجر به زحمت برای مردم و جامعه پزشکی می شود که همین اتفاق هم رخ داد. با همه این تفاسیر رویکرد سازمان نظام پزشکی مثبت و تعاملی بود. در عین حال معتقدیم که زیرساخت ها برای امنیت کار فراهم نیست. بعنوان مثال سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح که بحث های امنیتی برایشان مهم می باشد، هنوز نسخه الکترونیک را اجرایی نکردند و این به خوبی نشان داده است که امنیت نسخه الکترونیک به صورت 100 درصد تأمین نشده و این دغدغه سازمان نظام پزشکی هم هست که امنیت و بحث های اخلاقی در نسخه الکترونیک باید رعایت شود.

وی با اشاره به اینکه بحث امضای الکترونیک بر عهده سازمان نظام پزشکی است، اظهار داشت: با تلاش هایی که انجام شد سازمان برنامه و بودجه، بودجه ای را برای این کار به سازمان نظام پزشکی اختصاص دادند و مجلس هم همکاری کردند تا تکلیفی که برعهده سازمان نظام پزشکی در زمینه اجرای امضای الکترونیک است، صورت گیرد، بودجه حداقلی را که به میزان 80 میلیارد تومان است که امیدواریم به تایید شورای نگهبان هم برسد اختصاص دادند و سازمان نظام پزشکی در سال آینده این کار را اجرایی می کند. اجرای امضای الکترونیک تا حد زیادی بحث امنیت نسخه الکترونیک را تأمین می کند.

رییس زاده در پاسخ به سوال ایسنا درباره سرانجام شهید خدمت شدن شهدای سلامت در کرونا، اظهار داشت: بیشتر از 200 شهید در حوزه شهدای مدافع سلامت داریم که بالای 60 درصد آنها در ارتباط با پزشکان بوده است که نشان داده است همکاران ما با تمام توان در مقابله با این بیماری حضور داشتند و آمار شهدای ما در این دوران بیشتر از سه برابر شهدای در ارتباط با این حوزه در دفاع مقدس بود. در این حوزه جلسه ای با رئیس بنیاد شهید داشتیم و قرار شد که کارگروه مشترکی تشکیل و شهدایی که باید ثبت شوند، اقداماتش صورت گیرد. پیگیریم تا مدافعین سلامتی که در عرصه میدان شهید شدند، بعنوان شهید ثبت شوند

وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا، درباره نحوه فعالیت بیمارستان های خصوصی در نوروز، اظهار داشت: مراکز، مطب ها، کلینیک ها و بیمارستان های خصوصی در موج ششم تعامل و همکاری خوب و مثبتی داشتند. بیشتر از 115 هزار مطب خصوصی در کشور داریم که نقش خوبی را ایفا کردند. اگر هم خدایی نکرده مشکل بوجود آمده یا موج ادامه یابد، حتما باز هم نقش شان را ایفا می کنند.

رییس کل سازمان نظام پزشکی در پاسخ به سوال دیگری درباره وضعیت رزیدنت ها، اظهار داشت: بحث دستیاران موضوعی مهم می باشد. سال جاری میزان قابل توجهی از ظرفیت های دستیاری مختلف در رشته های مختلف پر نشد که نشان داده است تمایل همکاران ما برای ورود به این عرصه کم شده و هم مبحث انصراف ها را داریم. مهم تر از همه اینها امید باید به جامعه رزیدنتی ما بازگردد. نباید ناامیدی را ترویج کرد. وقتی اعلام می شود که متخصص ما فرار مالیاتی دارد و... رزیدنت گرفتار ناامیدی می شود و می گوید جامعه درباره من این قضاوت را انجام می دهد. در حالیکه دارد شدیدترین بار روانی و جسمی را برای خدمت به مردم تحمل می کند آن هم با حداقل شرایط زندگی.

وی اضافه کرد: یکی از مسائل مهم رزیدنت ها، بحث های معیشتی آنهاست. هیچ کجای دنیا سراغ نداریم که 15000 نیرو با حقوق زیر حداقل های حقوق قانون کار خدمت عرضه کنند اما در کشور ما دارند خدمت عرضه می کنند. مجلس و سازمان برنامه و بودجه می توانند تسهیلات وام قرض الحسنه به این عزیزان عرضه کنند. حل مشکلات معیشتی این افراد گام اول است و همینطور حل موارد آموزشی و کشک ها و حفظ شان رزیدنت ها گام هایی است که در این حوزه باید برداشته است.

رییس زاده در پاسخ به سوالی درباره رابطه بین بیمار و پزشک، اظهار داشت: نظر ما این است که رابطه بین پزشک و بیمار باید رابطه حکیم با بیمار باشد، شاه کلید این مورد هم حذف مناسبات مالی بین بیمار و پزشک است. آرزوی ما این است که پزشک هیچگونه ارتباط مالی با بیمار نداشته باشد. وقتی سازمان های مسئول وظیفه خویش را انجام ندهند، همکار ما برای سرپا ماندن مطبش باید دست و پا بزند و این رابطه بین بیمار و پزشک مخدوش می شود. آرزوی ما این است که با فراغ بال از موضوعات مالی، به مردم خدمت نماییم. نکته بسیار مهمی که در امروز کشورمان وجود دارد، این است که هرکجا می خواهند از جامعه پزشکی صحبت کنند، تکالیف جامعه پزشکی را مطرح می کنند، اما یک مورد مثال بیاورید که یک نفر در خارج از جامعه پزشکی کسی حق و حقوق پزشکان را هم مدنظر قرار دهد. در همین بودجه سنواتی از نصب کارتخوان تا دادن مالیات و... صحبت می کنند، اما یک بند درباره تسهیلات برای جوانان جامعه پزشکی وجود ندارد. بیشتر از آنکه به حق و شان جامعه پزشکی بپردازند، به تکالیف جامعه پزشکی می پردازند. البته که تکالیف باید گفته شود، اما به حق و حقوق پزشکان هم بپردازیم. در کشور هیچ گروهی امروزه گرفتار فرسودگی شغلی نشدند. دو سال وسط میدان هستند. یکبار هم باید به این موضوعات بپردازیم. این که زبانی بگوییم که جامعه پزشکی فداکاری کردند و از سویی هزار ایراد روی آنها بگذاریم، انصاف نیست.

وی افزود: اگر ما صنف هستیم چرا نباید مانند سایر صنف ها حق تعرفه گذاری برای خودمان داشته باشیم؟. حتی بیمار متمکنی که بیمه هم برایش مبحث نیست و به ما رجوع می کند از همین فرد هم اجازه نداریم که قیمت تمام شده خدمات را دریافت نماییم. بالای 300 هزار رفتن به این شکل به صورت سالانه در کشور داریم. اعلام می نماییم که قیمت تمام شده خدمت مان Aتومان است، اما می گویند یک دوم A را بگیر. اگر ما صنف هستیم باید مانند سایر مشاغل هم تعرفه مان را تعیین نماییم. نمی گردد که زمانیکه بحث حق و حقوق می شود ما را گوشه رینگ می برند و وقتی بحث تکالیف می شود، همه به این تکالیف جامعه پزشکی می پردازند.

رییس زاده در پاسخ به سوالی درباره مالیات و فرار مالیاتی پزشکان هم اظهار داشت: بحث فرار مالیاتی پزشکان نادرست است و همچون ظلم هایی است که به جامعه پزشکی می شود. چونکه کسی آمار دقیقی از میزان درآمدهای جامعه پزشکی ندارد. اگر کسی آمار دارد، آنرا عرضه نماید. برخی دوستان در مقطعی با یک ضرب و تقسیم بسیار نادرست محاسبه و اعدادی را اعلام نمودند که باید در پیشگاه خدا پاسخگو باشند. گفته می شود که 150 هزار پزشک در کشور داریم عدد نادرستی است. دوستانی که این اعداد را مطرح می کنند، حتی لحاظ نکردند که 15 هزار نفر از این افراد رزیدنت هستند و دارند درس می خوانند و 10 هزار نفر فوت شدند، نزدیک به همین میزان خارج از کشور هستند و تعداد زیادی از آنها اصلا کار پزشکی انجام نمی دهند. مسلما جامعه پزشکی یکی از مرتب ترین و منظم ترین اقشار در پرداخت مالیاتی است. چونکه هر پزشکی که در هر مرکزی کار می کند ماهیانه 10 درصد علی الحساب به سازمان امور مالیاتی می رود تا حساب و کتاب کنند؛ در کدام صنف این شدت و حدت وجود دارد؟. پزشکان در کشورند و به کجا فرار کرده اند؟. اگر هم اماری از بحث فرار مالیاتی جود داشته باشد بسیار اندک است.

وی افزود: در بیمارستان ها، داروخانه ها، مطب ها و... کارتخوان وجود دارد. موارد تخلف در جامعه پزشکی را به خلاف برجسته کرده و فشار وارد می کنند. باید درباره همه اقشار این دقت نظر وجود داشته باشد. اگر جامعه پزشکی باید کارتخوان داشته باشند، مصوب کنید که همه اقشار کارتخوان داشته باشند. مطب ها کمتر از یک سوم عرضه دهنده خدمت از جانب جامعه پزشکی هستند و از آن یک سوم هم درصد اندکی تخلف می کنند. جامعه پزشکی شامل دندان پزشک، آزمایشگاه و... چه گناهی کردند که شب و روز در بوق و کرنا می کنند که جامعه پزشکی کارتخوان ندارد. آیا در سایر اقشار نیست؟. پزشکان نسبت به سایر اقشار نه تنها فرار مالیاتی ندارند، بلکه در مباحث مالیاتی نسبت به پزشکان بسیار ظلم می شود. البته ما پیگیر شفاف سازی هم هستیم و پیگیریم تا بحث های مالیاتی در حوزه پزشکی شفاف شده و هم جلو ظلم به همکاران گرفته شود و هم از اندک تخلفات جلوگیری شود.

رییس زاده درباره تعرفه های پزشکی سال آینده، اظهار داشت: شعار محوری ما در زمینه تعرفه قیمت واقعی برای خدمت واقعی است. اگر این دو کلمه محقق شود، به نفع کشور است.

وی درباره مالیات پزشکانی که در مناطق محروم خدمت می دهند، اظهار داشت: دوستانی که در مناطق محروم خدمات طرح عرضه می دهند، به شدت گرفتار مشکل هستند که ما کارگروه ویژه ای را جهت بررسی این کار ایجاد کردیم. انتظار ما این بود که مجلس برای مسائل معیشتی و مسکن و خودرو و... تسهیلات ارزانقیمت قرار دهند که پیگیریم. در زمینه سقف کارانه آنها هم وزارت بهداشت درحال پیگیری است و سهم آنها باید برداشته شود. در بحث مالیات هم انتظار داشتیم تسهیلاتی به آنها عرضه شود تا ماندگاری آنها در مناطق محروم بیشتر شود.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا پزشکان در شرکتهای داروسازی سهام دار شده اند و این مورد زمینه ساز تعارض منافع شده است، اظهار داشت: تعهد پزشکی جزو اصول فعالیتهای عرصه بهداشت و درمان است و سازمان نظام پزشکی با هر گونه بی اخلاقی برخورد خواهد نمود ولی در این رابطه تا کنون آمار یا گزارش خاصی عرضه نشده است. البته در حوزه تعهد حرفه ای هم پیگیر هستیم.

رییس زاده درباره نحوه فعالیت مراکز خصوصی و پزشکان متخصص در روزهای نوروز، اظهار داشت: جامعه پزشکی شاید تنها قشری است که در روزهای تعطیل و غیر تعطیل و... بیشترین حضور را در عرضه خدمات دارند. خود من متخصص جراحی عروق هستم و در روزهای نوروز هشت روز کشیک بوده و باید آنکال باشند. همه همکاران ما در دسترس هستند و کشیک دارند. البته بطور قطع اختلالاتی در این ایام نسبت به سایر ایام سال وجود دارد، اما جامعه پزشکی در دسترس هستند. البته با عنایت به کاهش مراجعه، بخش ها ادغام می شوند اما خدمت تعطیل نمی گردد.

وی درباره بحث مهاجرت پزشکان هم اظهار داشت: هر نیرویی که از کشور در هر رشته ای که خارج می شود، خسارت جبران ناپذیری برای کشور است و اگر این نیرو مورد نیاز کشور باشد، ضربه مهاجرتش به کشور سنگین تر است. آمار درخواست گوداستندینگ در حال افزایش می باشد اما به این معنا نیست که هرکس که این مدرک را از ما دریافت می کند موفق به خروج از کشور می شود. ما باید امید را در دل همکاران پزشک زنده نگه داریم و در این صورت بطور قطع مهاجرت نخواهند کرد. جاذبه های اقتصادی پزشکی هم در کشورهای همسایه ما بسیار زیاد است.





منبع:

1400/12/18
23:26:35
5.0 / 5
782
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمارستان , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
آزمایشگاه رادین