چند باور اشتباه درباره نمک دریا و نمک یددار

چند باور اشتباه درباره نمک دریا و نمک یددار

عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه نمک دریا از میزان کافی ید برای تأمین نیاز روزانه افراد برخوردار نیست، اظهار داشت: هنگام خرید نمک طعام، حتما محصول یددار تصفیه شده را خریداری کنید.


به گزارش آزمایشگاه رادین به نقل از ایسنا، دکتر سیده زهرا شریعت پناهی - عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور اظهار داشت: نمک دریا حاصل تبخیر آب دریا است و در سواحل دریا انباشته می شود.
به نقل از ایشان، این نمک انباشته شده در سواحل دریا در معرض هوای آزاد و نور خورشید قرار می گیرد مقادیر قابل توجهی از ید آن تبخیر می شود. نمک دریا دارای میزان کافی ید برای تأمین نیاز روزانه افراد نیست.
این دانشیار دانشگاه ضمن اشاره به وجود انواع ناخالصی در نمک دریا اظهار داشت: نمک دریا دارای انواع ناخالصی های نامحلول نظیر شن، خاک، گل و لای و همینطور ناخالصی های محلول نظیر گچ، سرب، جیوه، آرسنیک و کادمیوم است که سبب ایجاد سرطان و عوارضی نظیر کم خونی، صدمه پوستی، صدمه به استخوان ها، کبد، کلیه و طحال می شود.
وی ادامه داد: بیشترین ناخالصی موجود در نمک تصفیه نشده گچ یا سولفات کلسیم است که به علت سفید بودن رنگ آن قابل تشخیص از اصل نمک نیست، اما نمکی که حاوی مقدار زیادی از این ماده باشد تلخ است و با نمک تصفیه شده فرق دارد.
شریعت پناهی در ادامه سخنان خود اخطار داد: ناخالصی های موجود در نمک غیرتصفیه سبب پنهان شدن شوری نمک می شوند. بنابراین فرد برای رسیدن به طعم دلخواه خود از مقدار نمک بیشتری استفاده می نماید که در نتیجه احتمال خطر بالا رفتن فشارخون در فرد افزایش می یابد.
اصول مهم در تهیه و نگهداری نمک
این دانشیار دانشگاه ضمن اشاره به نحوه صحیح نگهداری نمک یددار تصفیه شده اظهار داشت: نمک یددار باید در ظروف دربسته از جنس چوبی، سفالی، پلاستیکی و یا شیشه رنگی نگهداری شود و این ظروف دور از نور، حرارت، رطوبت و هوا باشد.
وی سفارش کرد: افراد نمک مورد نیاز خویش را به اندازه خریداری کنند تا حداکثر شش ماه بعد از خرید مصرف شود.
این متخصص تغذیه همینطور تصریح کرد: به منظور حفظ ید حتما هنگام طبخ غذا نمک در مرحله انتهایی پخت به غذا اضافه شود.
توصیه های مهم هنگام خرید نمک
متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به افراد سفارش کرد هنگام خرید نمک طعام، حتما محصول یددار تصفیه شده را خریداری کنند.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شریعت پناهی توجه به درج عبارت یددار تصفیه شده بر روی بسته بندی، توجه به تاریخ تولید و انقضا، توجه به پروانه ساخت و علامت استاندارد و میزان خلوص نمک بر روی بسته بندی(حداقل خلوص ۹۹، ۲ درصد) را هنگام خرید سفارش کرد.
این دانشیار دانشگاه ضمن اشاره به نشر بعضی از مطالب غیرعلمی توسط افراد سودجو درمورد نمک یددار، نمک دریا و سنگ نمک در بعضی سایت ها تصریح کرد: مصرف نمک تصفیه شده یددار در حد سفارش شده برای تمام افراد جامعه ضروریست و با هیچ گونه عارضه جانبی همراه نیست.



1401/02/08
13:59:22
5.0 / 5
441
تگهای خبر: استاندارد , پزشك , پزشكی , سایت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
آزمایشگاه رادین