خواص هل از اثرات ضدسرطانی تا کاهش قندخون

خواص هل از اثرات ضدسرطانی تا کاهش قندخون

آزمایشگاه رادین: به گزارش آزمایشگاه رادین، هل، یک چاشنی خوش عطر و بو با خواص فوق العاده است و امروزه پای ثابت ادویه های مصرفیِ میلیونها آشپز در سرتاسر جهان شده است.


به گزارش آزمایشگاه رادین به نقل از ایسنا، در گذشته مانند هر ادویه اسرارآمیزی که از شرق آمده برای هل هم خواص معجزه آسایی در نظر گرفته شده بود مثلاً گفته شده که دانه، روغن و عصاره هل دارای خواص دارویی قابل ملاحظه ای است و بر این اساس قرن هاست در طب سنتی مورد استفاده قرار گرفته است.
با این وجود چند فایده هل برای سلامتی به صورت علمی ثابت شده است که نشریه "هلث لاین" برترین های آنرا این گونه معرفی کرده است:
خواص آنتی اکسیدانی و ادرارآور
هل امکان دارد برای افرادی که فشار خون بالا دارند مفید باشد. در یک مطالعه متخصصان روزانه سه گرم پودر هل را به ۲۰ بزرگسالی دادند که اخیرا تشخیص داده شده بود فشار خون بالا دارند. بعد از ۱۲ هفته سطح فشار خون آنها به شکل قابل توجهی به محدوده طبیعی کاهش پیدا کرد.
نتایج امیدوارکننده این مطالعه امکان دارد در ارتباط با وجود سطوح بالای آنتی اکسیدان ها در هل باشد. در واقع سطح آنتی اکسیدان در بدن شرکت کنندگان تا پایان مطالعه ۹۰ درصد بالا رفته بود و آنتی اکسیدان ها با کاهش فشار خون مرتبط هستند.
ترکیبات ضد سرطان
ترکیبات موجود در هل امکان دارد به مبارزه با سلول های سرطانی کمک کنند. مطالعات روی موش ها نشان داد که پودر هل می تواند فعالیت آنزیم های خاصی را که به مبارزه با سرطان کمک می کنند افزایش دهد.
این چاشنی همینطور امکان دارد توانایی سلول های قاتل طبیعی برای حمله به تومورها را افزایش دهد.
یک مطالعه نشان داد که ترکیب خاصی در این چاشنی از تکثیر سلول های سرطانی دهان در لوله های آزمایش جلوگیری می کند.
اثرات ضد التهابی
هل سرشار از ترکیباتی است که می توانند با التهاب مبارزه کنند. التهاب زمانی رخ می دهد که بدن شما در معرض مواد خارجی قرار گیرد. التهاب ناگهانی ضروری و مفید می باشد اما التهاب طولانی مدت می تواند منجر به بیماری های مزمن شود.
آنتی اکسیدان هایی که به وفور در هل یافت می شوند از سلول ها در مقابل صدمه محافظت کرده و از بروز التهاب جلوگیری می کنند.
ترمیم زخم دستگاه گوارش
هزاران سال است که هل جهت کمک به هضم غذا استفاده می شود. هل اغلب برای تسکین ناخوشی، حالت تهوع و استفراغ با سایر چاشنی های دارویی مخلوط می شود.
از آنجاییکه هل با رفع مشکلات معده ارتباط دارد بیشترین خاصیت بررسی شده آن، توانایی احتمالی در بهبود زخم است.
در یک مطالعه موش ها پیش از قرار گرفتن در معرض دزهای بالای آسپرین برای ایجاد زخم معده، با عصاره هل، زردچوبه و برگ سبز یک گیاه دارویی در آب داغ تغذیه شدند. این موش ها در مقایسه با موش هایی که فقط آسپرین دریافت کرده بودند، زخم های کمتری پیدا کردند.
از بین بردن بوی بد دهان
استفاده از هل برای درمان بوی بد دهان و بهبود سلامت دهان یک درمان قدیمی است.
در بعضی از فرهنگ ها معمول است که پس از غذا نفس خویش را با خوردن غلاف هل تازه می کنند. دلیل این که هل می تواند منجر به نفس تازه نعناعی شود امکان دارد به توانایی آن در مبارزه با باکتری های شایع دهان مربوط باشد.
یک مطالعه نشان داد که عصاره هل در مبارزه با پنج باکتری که می توانند سبب ایجاد پوسیدگی های دندانی شوند موثر است. در بعضی از آزمایش ها در لوله آزمایش عصاره ها از رشد باکتری تا ۲.۰۸ سانتی متر جلوگیری کردند.
اثرات ضد باکتریایی
هل همینطور دارای اثرات ضد باکتریایی در خارج از دهان است و امکان دارد بتواند عفونت ها را درمان کند.
مطالعات نشان می دهد که عصاره ها و اسانس های هل دارای ترکیباتی اند که با چند سویه رایج باکتری ها مبارزه می کنند.
با این وجود مطالعات موجود در مورد اثرات ضد باکتریایی هل تنها به بررسی سویه های جدا شده از باکتری ها در لابراتوار ها پرداخته اند. ازاین رو شواهد هم اکنون به اندازه کافی قوی نیستند که ادعا کنند این چاشنی همان اثر را بر انسان خواهد داشت.
کاهش سطح قند خون
وقتی هل به صورت پودر مصرف شود امکان دارد بتواند قند خون را کم کند.
یک مطالعه نشان داد که تغذیه موش ها با رژیم غذایی پرچرب و کربوهیدرات بالا (HFHC) سبب می شود که سطح قند خون آنها برای مدت طولانی تری نسبت به زمانی که با رژیم غذایی معمولی تغذیه می شدند، بالا بماند.
به گزارش نشریه ایندیپندنت، رایج ترین روش استفاده از هل در پخت و پز یا نان ها و شیرینی جات و یا دم کردن به همراه چای و دیگر دمنوش ها است. هل یک چاشنی همه کاره است و اغلب به کاری و غذاهای هندی و همینطور شیرینی های زنجبیلی، نان و سایر محصولات پخته شده اضافه می شود.
در انتها باید اظهار داشت که هل یک داروی باستانی است که امکان دارد خواص دارویی زیادی داشته باشد. با این وجود تحقیقات انسانی کمی برای برخی از ادعاهای فواید سلامت در رابطه با این چاشنی وجود دارد. در عین حال هر گونه استفاده از این ادویه با هدف درمانی حتما باید با مشورت و مجوز متخصص مربوطه باشد.




منبع:

1401/12/01
12:20:34
5.0 / 5
553
تگهای خبر: التهاب , باكتری , بیماری , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
آزمایشگاه رادین