چگونه از آلرژی غذایی در کودک جلوگیری کنیم؟

چگونه از آلرژی غذایی در کودک جلوگیری کنیم؟

آزمایشگاه رادین: آزمایشگاه رادین: آغاز به تغذیه کودک با غذاهای جامد یک نقطه عطف هیجان انگیز برای والدین است. با این وجود، سوالات و نگرانی های زیادی به ویژه در مورد احتمال ابتلای کودک به آلرژی غذایی به همراه دارد.


به گزارش آزمایشگاه رادین به نقل از «وب ام دی»، سوالاتی از قبیل این که "چه غذاهایی بیشتر موجب ایجاد آلرژی در کودک می شوند؟" و یا "چگونه از این قبیل آلرژی ها جلوگیری کنیم؟" جزو متداول ترین پرسش هایی هستند که در این مواقع مطرح می شوند.
تحقیقات نوظهور نشان داده است که دادن چندین غذا با هم به کودک بی خطر است و ممکنست به سیستم ایمنی کمک نماید تا خطر مبتلاشدن به آلرژی غذایی را کم کند اما مطالعات بیشتری دراین زمینه مورد نیاز است.
بطور کلی برای اطلاع دقیق از این که چه برنامه غذایی برای کودک شما بهتر است ضروریست که با پزشک اطفال یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
به تدریج آغاز به شناسایی هر گونه آلرژی غذایی کنید
در صورت بروز آلرژی غذایی، بسیار اهمیت دارد که کودک را با غذاهای جدید به تدریج و یکی یکی آشنا کنید. والدین ممکنست در مرتبط کردن آلرژی به یک غذای جدید مشکل داشته باشند. به عنوان مثال، اگر در طول روز به کودک خود سه غذای جدید بدهید و او گرفتار واکنش آلرژیک شود، نمی دانید کدام یک از غذاها موجب بروز این واکنش شده است.
تا آن زمان که غذاهایی که می دهید برای کودک سالم و متعادل باشد، نوع غذا یا ترتیب دادن غذاها چندان مهم نیست. هر بار که غذای جدیدی به کودک می دهید، باید سه تا پنج روز صبر کنید تا یک غذای جدید دیگر به منوی غذاهای او اضافه کنید. غذاهای دیگری را که کودکتان می خورد در طول این مدت حذف نکنید چون از قبل می دانید که اینها بی خطر هستند برای اینکه کودک تا حالا هیچ واکنش غذایی نداشته است. فقط خوراکی جدید دیگری اضافه نکنید.
هشت غذای آلرژی زا
با هر غذای جدیدی، باید مراقب هر گونه واکنش آلرژیک باشید. بیش از ۱۶۰ غذای آلرژی زا وجود دارد. برخی غذاها ممکنست حساسیت زاتر از سایرین باشند. هشت غذا و گروه غذایی زیر احیانا تا ۹۰ درصد مواقع موجب واکنش های آلرژیک می شوند:
- شیر گاو
- تخم مرغ
- بادام زمینی
- آجیل درختی (مانند گردو یا بادام)
- ماهی
- آبزیان صدف دار
- سویا
- گندم
دستورالعمل های تغذیه ای جدید آکادمی اطفال آمریکا می گوید: وقتی کودک آماده خوردن مواد خوراکی جامد است، دادن این غذاهای آلرژی زا به وی اشکالی ندارد. شواهدی وجود ندارد که صبر کردن تا بزرگ تر شدن کودک از حساسیت غذایی جلوگیری می کند. اگر فکر می کنید که کودک شما نسبت به یک غذا واکنش آلرژیک مانند اسهال، بثورات پوستی یا استفراغ دارد با پزشک کودک خود در مورد بهترین رژیم غذایی برای او مشورت کنید.
ظرف چند ماه بعد از شروع دادن غذاهای جامد به کودک، رژیم غذایی روزانه وی باید شامل انواع غذاها مانند شیر مادر، شیر خشک یا هر دو، گوشت ها، غلات، سبزیجات، میوه ها، تخم مرغ و ماهی باشد.
علائم آلرژی غذایی
علایم آلرژی غذایی به طور معمول خیلی زود بعد از خوردن غذا ظاهر می شود - در عرض چند دقیقه تا چند ساعت. اگر غذای جدیدی را به کودک خود می دهید، مراقب این علایم باشید و در صورت مشاهده علایم شدید به سرعت با اورژانس تماس بگیرید:
- کهیر یا جوش
- پوست برافروخته یا راش (ضایعه پوستی)
- تورم صورت، زبان یا لب
- استفراغ و/یا اسهال
- سرفه یا خس خس سینه
- دشواری در تنفس
- از دست دادن هوشیاری
مقابله با آلرژی های غذایی خفیف در کودک
اگر علایم خفیفی مانند کهیر یا بثورات را مشاهده کردید، برای ارزیابی بیشتر با پزشک اطفال تماس بگیرید. پزشک ممکنست شما را به یک متخصص آلرژی (پزشک متخصص آلرژی) ارجاع دهد که سوالات بیشتری بپرسد و یک معاینه فیزیکی انجام دهد.
به یاد داشته باشید که واکنش آلرژیک اولیه کودک به غذای جدید ممکنست خفیف باشد اما بعد از خوردن بیشتر آن غذا بدتر شود.
تعدادی از آلرژی ها با گذشت زمان از بین می روند. آلرژی به تخم مرغ و شیر اغلب با بزرگتر شدن کودکان از بین می رود اما آلرژی به بادام زمینی، آجیل درختی و... ادامه پیدا می کند.
ارتباط وجود آلرژی غذایی در خانواده و ابتلای کودک به آن
اگر در خانواده سابقه مبتلاشدن به آلرژی غذایی وجود داشته باشد، خطر ابتلای کودک شما به آلرژی نیز بیشتر می شود با اینحال این امر قطعی نیست. اگر شما آلرژی دارید، احتمال ابتلای کودک نیز به آلرژی ۵۰-۵۰ است.
بهتر است هشت ماده حساسیت زا را به تدریج و در فواصل زمانی یک تا دو هفته ای به کودک خود دهید تا بتوانید تشخیص دهید که آیا آلرژی به وجود آمده است یا خیر.




منبع:

5.0 / <5
506
1402/04/20
10:19:22
X
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
آزمایشگاه رادین