۹ اشتباه صدمه رسان در پخت و پز مواد غذایی
آزمایشگاه رادین: به گزارش آزمایشگاه رادین، گاهی اشتباهات ساده در نحوه رسیدگی و تهیه غذاهای مصرفی خانواده می تواند منجر به بیماری جدی شود؛ به جهت اینکه از مسمومیت ناشی از غذا برای خود و اعضای خانواده پیشگیری نماییم باید نکات ساده ای را حین آماده سازی و پخت مواد غذایی به کار بگیریم.
به گزارش آزمایشگاه رادین به نقل از ایسنا، در مورد بعضی از میکروب ها مانند سالمونلا، فقط مقدار کمی از غذای نیم پز کافی است تا مسمومیت غذایی ایجاد شود و فقط یک طعم کوچک غذا با سم بوتولیسم می تواند سبب فلج و حتی مرگ شود. این درحالی است که میتوان با اجتناب از برخی اشتباهات از خود و خانواده مان محافظت نماییم.
_ اشتباه شماره ۱: پختن نیم پز گوشت، مرغ، بوقلمون، غذاهای دریایی یا تخم مرغ
غذاهای نیم پز امکان دارد دارای میکروب هایی باشند که می توانند شما را بیمار کنند. ازاین رو حتما این مواد غذایی را به صورت کاملا پخته مصرف کنید.
_ اشتباه شماره۲: ذوب کردن یا خواباندن مواد غذایی روی میز کار آشپزخانه
میکروب های مضر می توانند خیلی سریع در دمای اتاق تکثیر شوند. غذا را با خیال راحت در یخچال، آب سرد یا در مایکروویو ذوب کنید و همیشه غذا را درون یخچال قرار دهید.
_ اشتباه شماره ۳: نگهداری غذا به مدت طولانی خارج از یخچال
اگر غذا را ۲ ساعت یا بیشتر بیرون از یخچال بگذارید، میکروب های مضر می توانند در غذاهای فاسد شدنی ( همچون گوشت، مرغ، بوقلمون، غذاهای دریایی، تخم مرغ، میوه های بریده شده، برنج پخته شده و باقیمانده غذاها) رشد کنند.
غذاهای فاسد شدنی را در صورتیکه غذا در معرض دمای بیشتر از ۹۰ درجه فارنهایت قرار گرفت به مدت یک یا ۲ ساعت در یخچال قرار دهید. کباب ها و خورشت ها را در ظرف های کوچکتر تقسیم کنید تا به سرعت سرد شوند. گذاشتن غذای ولرم یا خیلی داغ در یخچال اشکالی ندارد، به شرطی که در مقادیر کم بسته بندی شده و سریع خنک شود.
_ اشتباه شماره ۴: پوست کندن میوه ها و سبزیجات بدون این که ابتدا آنها را بشویید.
میوه ها و سبزیجات امکان دارد روی پوست خود میکروب داشته باشند. انتقال این میکروب ها به داخل میوه ها و سبزیجات هنگام بریدن یا پوست کندن آنها آسان است؛ حتی اگر مقرر است میوه را پوست بگیرید با این وجود تمام میوه ها و سبزیجات را زیر آب جاری بشویید. برای تمیز کردن میوه ها و سبزیجات سفت مانند خربزه و خیار از یک برس سبزیجات تمیز استفاده کنید. شستن میوه ها و سبزیجات با صابون، مواد شوینده یا شستشوی محصولات تجاری سفارش نمی گردد. همینطور از محلول های سفید کننده یا سایر محصولات ضدعفونی کننده روی میوه ها و سبزیجات استفاده نکنید.
_ اشتباه شماره ۵: دستان خویش را نشویید.
میکروب های روی دست شما می توانند روی غذا نفوذ کنند و آنرا ناامن کنند. شستن دست ها به روش صحیح و حداقل به مدت ۲۰ ثانیه با صابون و آب جاری مهم می باشد. شستن دست ها قبل، حین و پس از تهیه غذا، پیش از غذا خوردن و پس از استفاده از دستشویی یا تعویض پوشک کودک ضروریست.
_ اشتباه شماره ۶: خوردن غذاهای پرخطر در صورت احتمال مسمومیت غذایی
هر کسی امکان دارد گرفتار مسمومیت غذایی شود. اما این احتمال در بعضی افرد همچون بزرگسالان ۶۵ سال و بالاتر، کودکان کمتر از ۵ سال، افرادی که مشکلات سلامتی دارند یا داروهایی مصرف می کنند که توانایی بدن را برای مبارزه با میکروب ها و بیماری ها می کاهد و زنان آبستن بیشتر است.
این افراد نباید محصولات غذایی زیر را مصرف کنند:
_ محصولات حیوانی نیم پز یا خام (مانند گوشت، مرغ، بوقلمون، تخم مرغ یا غذاهای دریایی)
_ جوانه های خام یا کم پخته
_ شیر و آبمیوه غیر پاستوریزه (خام)
_ پنیر نرم یا لاکتیکی مگر این که بر روی برچسب غذایی ساخته شده با شیر پاستوریزه باشد.
_ اشتباه شماره ۷: قرار دادن گوشت پخته در بشقابی که گوشت خام در آن قرار دارد.
میکروب های گوشت خام می توانند به گوشت پخته سرایت کنند؛ ازاین رو همیشه از بشقاب های جداگانه برای گوشت خام و گوشت پخته استفاده کنید. همین قانون در مورد مرغ، بوقلمون و غذاهای دریایی هم صدق می کند.
_ اشتباه شماره ۸: مزه یا بو کردن غذا برای دیدن این که آیا هنوز خوب است یا خیر.
شما نمی توانید میکروب هایی که سبب مسمومیت غذایی می شوند را بچشید، بو کنید یا ببینید. چشیدن تنها مقدار کمی از ماده غذایی می تواند شما را بیمار کند. زمان ذخیره سازی مواد غذایی را بررسی کنید تا ببینید چه مدت می توانید مواد غذایی را به صورت ایمن نگهداری کنید. وقتی زمان به اتمام رسید، آنرا بیرون بیندازید.
_ اشتباه شماره ۹: شستن گوشت، مرغ یا بوقلمون بدون ملاحظات بهداشتی
شستن گوشت خام، مرغ، بوقلمون یا تخم مرغ می تواند میکروب ها را به سینک، میز و دیگر سطوح آشپزخانه تان منتقل کند. این میکروب ها می توانند روی غذاهای دیگر مانند سالاد یا میوه نفوذ کنند و شما را بیمار کنند.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، پس از شستشوی مرغ و گوشت، سینک ظرفشویی و آبکش و وسایلی که در حین شستن با گوشت برخود داشته را بشوید تا اگر میکروبی وجود داشته است از بین برود. پختن کامل آنها میکروب های مضر را از بین می برد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب