ایمنی غذا تنها با هم افزایی در تمام سطوح جامعه محقق می شود

ایمنی غذا تنها با هم افزایی در تمام سطوح جامعه محقق می شود

آزمایشگاه رادین: مشاور وزیر بهداشت و رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، در پیامی به مناسبت روز جهانی ایمنی غذا، ایمنی غذا را مسئولیتی جمعی دانست.


به گزارش آزمایشگاه رادین به نقل از وبدا، مشاور وزیر بهداشت و رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، در پیامی به مناسبت روز جهانی ایمنی غذا که مصادف با ۷ ژوئن (۱۷ خرداد ماه) است، ایمنی غذا را مسئولیتی جمعی دانست که تنها با هم افزایی، شفافیت، نظارت مؤثر و فرهنگ سازی در تمام سطوح جامعه محقق می گردد. متن پیام سید حسن امامی رضوی مشاور وزیر و رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به شرح زیر است: روز جهانی ایمنی غذا که هر ساله در تاریخ ۷ ژوئن برابر با ۱۷ خرداد گرامی داشته می شود، فرصتی باارزش برای بازبینی در سیاست ها، برنامه ها و اقدامات ملی در امتداد تضمین سلامت و ایمنی غذایی است. امسال، این روز در تقارن با هفته ولایت، یادآور مسئولیت خطیر ما در قبال سلامت جامعه و صیانت از حقوق مردم در دسترسی به غذای سالم و ایمن است. ایمنی غذا، یکی از ارکان بنیادین امنیت غذایی و سلامت همگانی محسوب می شود. تحقق این هدف، نیازمند مشارکت فراگیر و مؤثر تمامی نهادهای اجرائی، تولیدکنندگان، واردکنندگان و مصرف کنندگان است. در سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه که به تصویب شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده و توسط ریاست محترم جمهوری جهت اجرا ابلاغ گردیده است، وظایف دستگاه های مختلف در این زمینه بطور دقیق مشخص شده است. دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، ضمن پایش عملکرد دستگاه های اجرائی، گزارش های مربوطه را بصورت منظم به ریاست جمهوری ارائه می نماید. مطابق با بند (الف) ماده ۷ قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، ایمنی محصولات غذایی شامل تولید داخلی، وارداتی و صادراتی، در دستور کار دبیرخانه شورا قرار دارد.
در این راه، کمیته فنی متشکل از سازمان غذا و دارو، معاونت بهداشت وزارت بهداشت، سازمان ملی استاندارد ایران، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور، با هدف تدوین و نظارت بر اجرای سیاستهای ایمنی غذایی، فعالانه عمل می کند. واردات مواد غذایی تنها در قالب مصوبات این کمیته و تحت نظارت دقیق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام می پذیرد تا اطمینان لازم از رعایت استانداردهای ملی و سلامت عمومی حاصل گردد. همچنین، پایش مستمر باقی مانده سموم دفع آفات، نیترات و فلزات سنگین در محصولات کشاورزی، شناسه دار شدن باغات و مزارع و اجرای دقیق بخشنامه های مصوب، همچون اقدامات بنیادینی است که باید با جدیت پیگیری شود. ایمنی غذا مسئولیتی جمعی است که تنها با هم افزایی، شفافیت، نظارت مؤثر و فرهنگ سازی در تمام سطوح جامعه محقق می گردد. بر خود وظیفه می دانم از کوشش های تمام دست اندرکاران این عرصه، خصوصاً کارشناسان حوزه بهداشت و غذا، تولیدکنندگان مسئول، و نهادهای نظارتی و اجرائی، صمیمانه قدردانی نمایم. امید است با ادامه همکاریهای بین بخشی و جلب مشارکت عمومی، شاهد ارتقا بیش از پیش سطح سلامت غذایی کشور و کاهش بیماریهای ناشی از غذای ناسالم باشیم.

5.0 / <5
6
1404/03/18
08:44:01
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , بهداشت , بیماری
X
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
لینک دوستان آزمایشگاه رادین
آزمایشگاه رادین