ایمنی غذا تنها با هم افزایی در تمام سطوح جامعه محقق می شود آزمایشگاه رادین: مشاور وزیر بهداشت و رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، در پیامی به مناسبت روز جهانی ایمنی غذا، ایمنی غذا را مسئولیتی جمعی دانست. به گزارش آزمایشگاه رادین به نقل از وبدا، مشاور وزیر بهداشت و رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، در پیامی به مناسبت روز جهانی ایمنی غذا که مصادف با ۷ ژوئن (۱۷ خرداد ماه) است، ایمنی غذا را مسئولیتی جمعی دانست که تنها با هم افزایی، شفافیت، نظارت مؤثر و فرهنگ سازی در تمام سطوح جامعه محقق می گردد. متن پیام سید حسن امامی رضوی مشاور وزیر و رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به شرح زیر است: روز جهانی ایمنی غذا که هر ساله در تاریخ ۷ ژوئن برابر با ۱۷ خرداد گرامی داشته می شود، فرصتی باارزش برای بازبینی در سیاست ها، برنامه ها و اقدامات ملی در امتداد تضمین سلامت و ایمنی غذایی است. امسال، این روز در تقارن با هفته ولایت، یادآور مسئولیت خطیر ما در قبال سلامت جامعه و صیانت از حقوق مردم در دسترسی به غذای سالم و ایمن است. ایمنی غذا، یکی از ارکان بنیادین امنیت غذایی و سلامت همگانی محسوب می شود. تحقق این هدف، نیازمند مشارکت فراگیر و مؤثر تمامی نهادهای اجرائی، تولیدکنندگان، واردکنندگان و مصرف کنندگان است. در سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه که به تصویب شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده و توسط ریاست محترم جمهوری جهت اجرا ابلاغ گردیده است، وظایف دستگاه های مختلف در این زمینه بطور دقیق مشخص شده است. دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، ضمن پایش عملکرد دستگاه های اجرائی، گزارش های مربوطه را بصورت منظم به ریاست جمهوری ارائه می نماید. مطابق با بند (الف) ماده ۷ قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، ایمنی محصولات غذایی شامل تولید داخلی، وارداتی و صادراتی، در دستور کار دبیرخانه شورا قرار دارد. در این راه، کمیته فنی متشکل از سازمان غذا و دارو، معاونت بهداشت وزارت بهداشت، سازمان ملی استاندارد ایران، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور، با هدف تدوین و نظارت بر اجرای سیاستهای ایمنی غذایی، فعالانه عمل می کند. واردات مواد غذایی تنها در قالب مصوبات این کمیته و تحت نظارت دقیق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام می پذیرد تا اطمینان لازم از رعایت استانداردهای ملی و سلامت عمومی حاصل گردد. همچنین، پایش مستمر باقی مانده سموم دفع آفات، نیترات و فلزات سنگین در محصولات کشاورزی، شناسه دار شدن باغات و مزارع و اجرای دقیق بخشنامه های مصوب، همچون اقدامات بنیادینی است که باید با جدیت پیگیری شود. ایمنی غذا مسئولیتی جمعی است که تنها با هم افزایی، شفافیت، نظارت مؤثر و فرهنگ سازی در تمام سطوح جامعه محقق می گردد. بر خود وظیفه می دانم از کوشش های تمام دست اندرکاران این عرصه، خصوصاً کارشناسان حوزه بهداشت و غذا، تولیدکنندگان مسئول، و نهادهای نظارتی و اجرائی، صمیمانه قدردانی نمایم. امید است با ادامه همکاریهای بین بخشی و جلب مشارکت عمومی، شاهد ارتقا بیش از پیش سطح سلامت غذایی کشور و کاهش بیماریهای ناشی از غذای ناسالم باشیم. 5.0 / 5 193 1404/03/18 08:44:01 تگهای خبر: آموزش , استاندارد , بهداشت , بیماری X این مطلب را می پسندید؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط جزئیات پرداخت ۴۳ همت از مطالبات بیمارستان های دولتی واکنش به حواشی بازرسی از آشپزخانه یک بیمارستان اخطار سازمان غذا و دارو در رابطه با تولید پنهان سوسیس و کالباس میوه ها کلید اعجاب انگیز سلامت بیشتر ریه ها نظرات بینندگان در مورد این مطلب لطفا شما هم در مورد این مطلب نظر دهید = ۶ بعلاوه ۴ ارسال نظر