لزوم نهادینه سازی فرهنگ اهدای عضو در كشور

لزوم نهادینه سازی فرهنگ اهدای عضو در كشور

قائم مقام واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از انجام سالانه ۸ هزار پیوند قرنیه در کشور اطلاع داد که بالغ بر ۵ هزار مورد آن در بانک چشم ایران انجام می شود.


به گزارش آزمایشگاه رادین به نقل از ایسنا، دکتر فریبا قربانی ضمن اشاره به تاریخچه پیوند عضو در کشور، اظهار نمود: هم اکنون بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچون بیمارستان لبافی نژاد، شهدای تجریش، طالقانی، مدرس و بیمارستان مسیح دانشوری در زمینه پیوند فعال می باشند.
وی با اشاره به اینکه از سال ۱۳۸۰ جراحی پیوند ریه در بیمارستان امام خمینی (ره) شروع شد و پیگیری و مراقبت بیماران در بیمارستان مسیح دانشوری انجام می شد، اظهار داشت: بعد از مدتی درمانگاه پیوند ریه در بیمارستان مسیح دانشوری شکل گرفت که روزهای یکشنبه فعالیت می کرد و تمام بیماران از سراسر کشور با تشخیص متخصص مربوطه به بیمارستان ارجاع داده می شدند تا وضعیتشان بررسی و در فهرست انتظار پیوند عضو قرار گیرند.
به قول دکتر قربانی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تنها بیمارستانی است که فهرست انتظار پیوند ریه و فهرست انتظار پیوند قلب و ریه همزمان تشکیل داده است.
وی بیمارستان طالقانی را مرکز پیوند کبد دانشگاه اعلام نمود و اظهار داشت: در بیمارستان مسیح دانشوری هم برای توسعه این حوزه قدم هایی برداشته شده است.
او همینطور افزود: بیمارستان های تابعه دانشگاه در زمینه پیوند مغز استخوان، قرنیه، نسوج و پانکراس هم موفقیت هایی را کسب کرده است. از طرفی در بعضی موارد در صورت وجود بیماری زمینه ای همچون دیابت، اعمال موفق جراحی پیوند پانکراس و کلیه به صورت همزمان انجام شده است.
دکتر قربانی ضمن اشاره به بحران حاکم و سخت شدن شرایط درمان و جراحی در مراکز پزشکی، اضافه کرد: در زمان شیوع بیماری کرونا هم همکاران در واحد فراهم آوری اعضای پیوندی در دانشگاه دست از تلاش برنداشتند. طی این مدت بالغ بر ۵۰ مورد مرگ مغزی منجر به پیوند عضو گزارش شده است؛ این میزان یعنی۵۰ کبد پیوندی، حدود صد کلیه پیوندی و تعدادی ریه و قلب پیوندی و خروج تعداد بالایی از بیماران از فهرست پیوند عضو.
او در آخر اظهار داشت: ویروس کووید-۱۹ برای خیلی از تیم های درمانی ناامیدی به ارمغان آورد، اما تیم فراهم آوری اعضا و کادر درمان این حوزه دست از تلاش نکشیدند و برای حیات بخشیدن به جان حتی یک فرد تمام همت خویش را به کار بستند. البته از نقش خانواده های محترم اهدا کننده نمی توان چشم پوشی کرد.
صدور کارت اهدای عضو جنبه فرهنگ سازی دارد
احسان علی بیگی، مدیر فرهنگی واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه ضمن اشاره به ضرورت فرهنگ سازی در کنار خدمات بالینی اهدا و پیوند عضو، اظهار نمود: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با راه اندازی وبسایت ehda.ir گام مهمی در زمینه شناساندن جایگاه و اهمیت اهدای عضو برداشته است. افراد می توانند با رفتن به این سایت، ثبت نام و کارت اهدای عضو دریافت نمایند.
وی با اشاره به اینکه جامع ترین پایگاه داده ای ثبت نام و صدور کارت اهدا متعلق به دانشگاه است، اضافه کرد: دریافت این کارت صرفاً نشان دهنده رضایت قلبی خود فرد است و اهدای اعضای مورد مرگ مغزی، چه بدون کارت و چه با کارت، بدون رضایت اولیای دم امکان پذیر نیست.
علی بیگی، خاطرنشان کرد: مردم می توانند با رفتن به همین وب سایت برای همراهی با فعالان حوزه بالینی پیوند اعضا، در زمینه فرهنگ سازی اعلام آمادگی کنند تا هموطنان بیشتری با مفهوم اهدای عضو آشنا گردند.
او در آخر اظهار داشت: سالانه در کشور ۶ الی ۸ هزار مورد مرگ مغزی اتفاق می افتد که حدود ۲ الی ۴ هزار مورد آن، قابلیت اهدای عضو دارند، اما متاسفانه در بهترین حالت نزدیک به ۳۰ درصد این آمار برای اهدای اعضا رضایت می دهند، برای افزایش این رقم نیازمند نهادینه سازی فرهنگ اهدا هستیم.




منبع:

0.0 / <5
1249
1399/11/05
00:53:15
X
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
آزمایشگاه رادین