نمایندگی اشنایدر در خیابان فرشته

نمایندگی اشنایدر در خیابان فرشته

كلید اتوماتیك یا كمپكت تجهیزی جهت قطع و وصل كردن جریان و ولتاژ برق به گونه ای ایمن می باشد. طراحی اصلی و كلی انواع كلید اتوماتیك به گونه ای است كه می تواند جریان بالا را تحمل كرده و در مواقع بروز حادثه در یك سیستم، این جریان را قطع می كند.


در دنیای امروزه و در صنعت و تکنولوژی، نیروی برق مطلوب ترین و پرکاربردترین نیرویی است که جهت رفع نیازهای روزمره در زندگی ضروری می باشد. اما نیروی برق با تمام کاربرد و محبوبیتش می تواند خطرناک نیز باشد، که قسمت عمده ای از این خطر در شبکه برق مربوط به امنیت تجهیزات و تاسیسات برقی است. لذا باید در هر مکانی که جریانی از برق جاری باشد الزامات اساسی را در رابطه با امنیت آن در نظر گرفت. یکی از ملزومات امنیتی که سبب حفاظت از شبکه های توزیع برق می شود، کلید کمپکت یا کلید اتوماتیک است و اشنایدر الکتریک بهترین تامین کننده کلیدهای الکتریک می باشد.

 

آشنایی با کلید اتوماتیک

کلید اتوماتیک یا کمپکت (Molded Case Circuit Breaker=MCCB) تجهیزی جهت قطع و وصل کردن جریان و ولتاژ برق به گونه ای ایمن می باشد. طراحی اصلی و کلی انواع کلید اتوماتیک به گونه ای است که می تواند جریان بالا را تحمل کرده و در مواقع بروز حادثه در یک سیستم، این جریان را قطع می کند. پس به طور کلی می توان از کلیدهای اتوماتیک جهت حفاظت از سیستم های مختلف صنعتی و روشنایی و هم چنین سایر تاسیسات در برابر خطاهای شبکه از جمله اضافه بار و اتصال کوتاه جهت حفاظتی مطمئن استفاده کرد.

 

نحوه عملکرد کلید اتوماتیک کمپکت

طراحی کلید اتوماتیک به گونه ای است که همزمان با افزایش هجومی جریان برق که در کسری از ثانیه به شدت زیاد خواهند شد، می تواند در زمانی بسیار کوتاه اتصال سیستم توزیع پس از خود را قطع کرده و بدین ترتیب مانع از انتشار خسارات به تمام شبکه می شود و قسمت هایی را که سبب بروز حادثه شده اند از مسیر جریان برق بیرون می اندازد.

 

تفاوت کلید اتوماتیک و غیراتوماتیک

برای توضیح تفاوت میان کلیدهای اتوماتیک و کلیدهای غیراتوماتیک می توان چنین گفت که در کلیدهای اتوماتیک رله هایی تعبیه شده که هر یک از آنها وظیفه مخصوص به خود را دارند، که رله های هوشمند الکتریکی موجود در کلیدهای اتوماتیک هوایی مثال بارزی از آنها می باشند. اما کلیدهای غیراتوماتیک در واقع جهت قطع و وصل بوده و فاقد رله هستند، برای مثال کنتاکتور و کلید فیوز از نوع کلید غیراتوماتیک می باشند.

کلید اتوماتیک علاوه بر مزایای استفاده از یک کلید فیوز، کاربردها و مزایای دیگری را نیز دارا می باشد، از جمله اینکه کلید اتوماتیک پس از قطع مدار در حالت بروز خطا، بلافاصله مجدد آماده به کار می باشد، همچنین در کلیدهای اتوماتیک اگر آن را بر روی یک مدار اتصال کوتاه شده ببندیم، رله اضافه جریان کلید به سرعت مدار را قطع می کند. کلید اتوماتیک اشنایدر بهترین نوع در کلیدهای اتوماتیک می باشد که در آن کنتاکت های فرعی تعبیه شده اند که با استفاده از آنها می توان وضعیت کلید را توسط چراغ سیگنال در اتاق فرمان مشاهده کرد. کلید اتوماتیک اشنایدر را می توانید از نمایندگی اشنایدر الکتریک تهیه بفرمایید.

 

پارامترهای کلید اتوماتیک

جهت کار با کلیدهای اتوماتیک بهتر است که مشخصه های فنی آن را که بر بدنه کلید ثبت شده، که معرف توانمندی ‌های کلید می باشند، بشناسید. این مشخصه ها شامل اعدادی است که هر کدام با در نظر داشتن شرایط کاری کلید اتومات تعریف می شوند:

  • In: این مشخصه جریان نامی در کلید کمپکت را نشان می دهد و معرف جریانی است که کلید می تواند تحت شرایطی از قبل تعریف شده، تحت آن جریان فعالیت داشته باشد.
  • Im: این مشخصه معرف جریان اتصال کوتاه کلید است که اغلب در رنجی مابین ۵ تا ۱۰ در برابر جریان نامی کلید انتخاب می شود. در چنین حالتی در صورت وقوع جریان های هجومی، کلید زمانی احساس اتصال کوتاه خواهد داشت که این جریان تأمین شده باشد.
  • Icm: این مشخصه معرف قدرت نهایی کلید اتومات در وصل جریان اتصال کوتاه است.
  • Icu: معرف قدرت قطع نهایی در کلید کمپکت بوده که حداکثر قدرت کلید کمپکت در قطع میزانی از جریان اتصال کوتاه بدون هر گونه آسیب را مشخص می کند.
  • Uc: این مشخصه معرف ولتاژ نامی در کار کلید کمپکت است که معمولاً معرف ولتاژ فاز به فاز سیستم خواهد بود.
  • Ui: این مشخصه معرف حداکثر ولتاژی است که می تواند در سیستم ایجاد شود و کلید کمپکت قادر به تحمل آن می باشد.

 

کاربرد کلیدهای اتوماتیک

کلیدهای اتوماتیک کمپکت با ترکیبی از بخش های حساس به حرارت و جریان الکترومغناطیس محافظت می شوند. کلیدهای فشار ضعیف بیشترین کاربرد را در کنترل و حفاظت تأسیسات الکتریکی بر عهده دارند که انواع این کلیدها عبارتند از:

  • کلید مینیاتوری (MCB= Miniature Circuit Breaker)
  • کلید حافظ موتور (MPCB= Motor Protection Circuit Breaker)
  • کلید اتوماتیک کمپکت (MCCB= Moulded Case Circuit Breaker)
  • کلید محافظ جان (RCCB= Residual Current Circuit Breaker)
  • کلید اتوماتیک هوایی (ACB= Air Circuit Breaker)
  • کلید گردان یا سلکتور سوئیچ
  • کلید محافظ جان ترکیبی (RCBO)

 

کلید مینیاتوری (MCB):

از کلید مینیاتوری عموماً در جریان های پایین مانند تابلوهای روشنایی و تابلوهای توزیع با توان کم و همچنین برای حفاظت مدارات کنترل و فرمان تجهیزات و تأسیسات برقی استفاده می شود. حداکثر جریان مورد استفاده در کلید مینیاتوری 125 آمپر می باشد. دسته بندی کلیدهای مینیاتوری بر اساس کاربرد دو دسته کاربرد صنعتی و کاربرد مسکونی است.

 

کلید حافظ موتور (MPCB):

کلیدهای حافظ موتور جهت حفاظت از موتورها می باشند. توان کلید حافظ موتور معمولاً تا ۱۰۰ آمپر بوده و همچنين برای موتورهای تا ۵۵کیلووات نیز مناسب هستند.

 

کلید اتوماتیک کمپکت (MCCB):

کلید اتومانیک کمپکت از پرکاربردترین ابزار جهت قطع و وصل در سطح فشار ضعیف است که رنج جریان این کلید از 16 تا 1600 آمپر می باشد. فریم این کلیدها با افزایش جریان نامی آن ها، بزرگ می شود و ساختار کلید کمپکت طوری است که در سه حالت خاموش و روشن و خطا می باشد.

 

کلید محافظ جان (RCCB):

از کلید محافظ جان همانگونه که از نامش پیداست، جهت حفاظت از جان افراد در برابر خطر برق گرفتگی و جلوگیری از خطرات جریان نشتی استفاده می شود. دسته بندی این نوع از کلیدها براساس حساسیت آنها بوده و به دو نوع خانگی و صنعتی تقسیم می شوند. اگر حساسیت کلید تا ۳۰ میلی آمپر باشد به عنوان حفاظت از جان استفاده می شود و اگر حساسیت آن بیش از ۳۰ میلی آمپر باشد به عنوان حفاظت از تجهیزات صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

کلید اتوماتیک هوایی (ACB):

نوع دیگری از کلیدهای اتوماتیک فشار ضعیف کلید هوایی است که در آمپراژ بالا استفاده می شود. حد بالای جریان این کلیدها تا 7500 آمپر بوده و آنها از 400 تا 7500 آمپر می باشد، به همین دلیل از آنها در آمپرهای بالا استفاده شده و نام هوایی هم بدین سبب است که در کلیدهای هوایی اطفاء جرقه هنگام کلیدزنی در هوای آزاد انجام می شود. کلیدهای هوایی غالباً در ورودی تابلوها مورد استفاده قرار می گیرند که هم جریان بالایی دارد و هم برای برقراری Selectivity کامل بین کلیدهای ورودی و خروجی به کار برده می شود. کلید هوایی اشنایدر به عنوان بهترین نوع کلید هوایی بوده که به دو دسته ثابت و کشویی تقسیم می شود. کلید هوایی ثابت در محل نصب شده و پس از نصب دیگر امکان جابجایی ندارد، کلید هوایی کشویی بر روی یک ریل نصب شده و بدین ترتیب قابلیت جابجایی را دارد.

جهت تهیه انواع کلید اتوماتیک می توانید از نمایندگی اشنایدر به آدرس زیر استفاده نمایید:

https://sanatrooz.com

 

0.0 / <5
1471
1399/12/15
23:30:13
X
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
آزمایشگاه رادین