تأثیر گیاهخواری بر نوع حاد كووید ۱۹

تأثیر گیاهخواری بر نوع حاد كووید ۱۹

به گزارش آزمایشگاه رادین گروهی از متخصصان انگلیسی بر مبنای آزمایشات جدید مدعی شدند که احتمال مبتلا شدن به نوع وخیم کوویدـ ۱۹ در افرادی که برنامه غذایی گیاهی دارند مانند گیاهخوارها و وگان ها (گیاهخواری مطلق) یا افرادی که تنها از گوشت ماهی تغذیه می کنند، بسیار پایین می آید.


به گزارش آزمایشگاه رادین به نقل از ایسنا، بنا بر یافته های این مطالعه که در نشریه پزشکی انگلیسی تغذیه، پیشگیری و سلامت (The BMJ Nutrition، Prevention and Health) انتشار یافته و داده های کارکنان بخش درمان شش کشور جهان همچون انگلیس را بررسی نموده است، گیاهخوارها ۷۳ درصد کمتر به نوع وخیم کرونا مبتلا می شوند و ماهی خوارها در مقایسه با کسانی که گوشت قرمز و سفید می خورند، ۵۹ درصد کمتر بیمار و بدحال می شوند.
به نظر می آید برنامه های غذایی با کربوهیدرات پایین و پروتئین بالا با افزایش احتمال مبتلا شدن به نوع متوسط تا وخیم بیماری مرتبط باشند، هرچند یافته ها در این مورد از نظر آماری قابل ملاحظه نیست.
این مطالعه متشکل از پرسشنامه ای آنلاین جهت بررسی ارتباط میان این بیماری تنفسی و برنامه غذایی بود و از ۲۳۰۰ نفر که به کرونا مبتلا نشده بودند و ۵۶۸ نفر که مبتلا شده بودند نظرسنجی شد.
از میان کسانی که به کوویدـ ۱۹ مبتلا شده بودند، ۱۳۸ نفر بروز علایم متوسط تا وخیم را گزارش کردند، در حالیکه ۴۳۰ نفر گفتند بروز بیماری در آنها خفیف یا بسیار خفیف بود.
از شرکت کنندگان خواسته شد برنامه غذایی را که در سال پیش از مبتلا شدن به کووید داشتند در نظر بگیرند و ۱۱ گزینه داده شد: غذاهای کامل و فراوری نشده، برنامه غذایی گیاهی؛ برنامه غذایی کیتو؛ برنامه غذایی گیاهخواری؛ برنامه غذایی مدیترانه ای؛ برنامه غذایی ماهی خواری؛ برنامه غذایی پالئو یا پارینه سنگی؛ برنامه غذایی کم چربی؛ برنامه غذایی با کربوهیدرات پایین؛ برنامه غذایی با پروتئین بالا؛ سایر موارد؛ هیچ کدام.
از ۵۶۸ نفر شرکت کننده ای که گفتند پیشتر بیمار شده بودند، فقط ۴۱ نفر گفتند که برنامه غذایی گیاهی را دنبال کرده بودند و فقط ۴۶ نفر بعد از رعایت برنامه غذایی گیاهی یا ماهی خواری، بیمار و بدحال شده بودند.
به نوشته نویسندگان این مقاله در شش کشور، دنبال کردن برنامه های غذایی گیاهی یا ماهی خواری با احتمال پایین تری از بروز علایم متوسط تا وخیم کوویدـ ۱۹ همراه بود.
برنامه های غذایی گیاهی یا ماهی خواری الگوهای غذایی سالمی اند، که می شود برای محافظت در مقابل نوع وخیم کوویدـ ۱۹ در نظر گرفت.
گونتر کونله، پروفسور تغذیه و علوم غذایی در دانشگاه ردینگ، در همین زمینه اظهار داشت: از آغاز همه گیری جهانی، گمانه زنی های زیادی درباره تأثیر برنامه غذایی بر میزان خطر بیماری مطرح بوده است.
این مطالعه تلاش دارد به این پرسش پاسخ دهد، اما برخی محدودیت ها وجود دارد که باید در نظر گرفته شود: این مطالعه کاملا متکی به گزارش خود افراد است و داده های بسیاری نشان داده است که گزارش غذایی خود افراد قابل اطمینان نیست. در این پژوهش، از شرکت کنندگان درباره برنامه غذایی شان بعد از تشخیص کوویدـ ۱۹ پرسیده شد، و این می تواند به گزارش های اشتباه بیشتری منجر شود، بخصوص از طرف شرکت کنندگانی که به ارتباط احتمالی میان برنامه غذایی و بیماری علاقه مندند.
در آخر این که پژوهش در کشورهای متعدد با برنامه های غذایی بسیار متفاوت انجام شده است ــ برنامه غذایی گیاهی در اسپانیا یا ایتالیا احیانا با برنامه غذایی عموما گیاهی در آلمان یا بریتانیا فرق دارد.
هرچند به قول پروفسور فرانسوا بلو، از موسسه ژنتیک یوسی ال، این مقاله گزارش کرده است پزشکانی که برنامه های غذایی گیاهی یا ماهی خواری دارند در صورت ابتلا، به میزان قابل توجهی کمتر در معرض خطر بروز علایم وخیم کوویدـ ۱۹ قرار دارند.
به گزارش ایندیپندنت، وی می گوید: اندازه نمونه مورد بررسی مناسب می باشد و به نظر می آید تحلیل ها درست انجام شده است. شاید برای تایید ارتباط مستقیم سببی میان برنامه غذایی و شدت بروز بیماری کوویدـ ۱۹ به راستی آزمایی و بررسی بیشتر نیاز باشد.




منبع:

1400/03/23
22:34:26
5.0 / 5
1127
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پزشكی , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
آزمایشگاه رادین