در گفت وگو با آزمایشگاه رادین تشریح شد

ماجرای ساخت واکسن ضد سرطان و معجزه درمان این بیماری

ماجرای ساخت واکسن ضد سرطان و معجزه درمان این بیماری

به گزارش آزمایشگاه رادین رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در واکنش به اخباری درباره معجزه درمان سرطان و همین طور ساخت واکسن های پیشگیری کننده از این بیماری، اظهار داشت: کوشش های دانشمندان دنیا برای شکست دادن سرطان ادامه دارد که ان شاءالله موفق هم می شوند اما تا امروز هیچ اقدام درمانیِ قطعی برای سرطان وجود ندارد.


دکتر محمد اسماعیل اکبری در گفت و گو با ایسنا، درباره اخباری پیرامون ساخت واکسن ها و داروهای جدید برای پیشگیری و درمان سرطان، اظهار داشت: این اخبار همگی حکایت از برداشتن گامی به سمت جلو دارد، اما این تصور که واکسن پیش گیری از سرطان تولید شده است، درست نیست. درمان سرطان تا امروز ختم به جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی است. بتازگی همه دانشمندان و پژوهشگران در تلاش هستند که کاری کنند تا ایمنی درمانی هم وارد مقوله درمان سرطان شود تا بتوان از آن به عنوان چهارمین اصل درمان بهره برد.
وی ادامه داد: ایمنی درمانی یعنی کاری مانند تزریق واکسن؛ یعنی سلول سرطانی تبدیل به آنتی ژن شود و یک آنتی بادی مقابل آن بزنند تا آن آنتی ژن را خنثی کنند که این کار در خیلی از سرطان ها در حال انجام می باشد اما اثربخشی کافی را ندارد؛ بنا بر این ستون چهارم درمان بعد از درمان اصلی شده است.
او اشاره کرد: درمان اصلی تومورهای سرطانی هنوز فقط جراحی است و مابقی درمان جانبی است که شامل شیمی درمانی، رادیوتراپی و ایمنی تراپی است؛ بدین سبب این صحبت هایی که در مورد واکسن می شود برای پیشگیری نیست، بلکه مربوط به بخش درمان بیماری است. تنها واکسن پیشگیری کننده از بروز سرطان، واکسن HPV برای سرطان دهانه رحم است. از آنجا که سرطان دهانه رحم با ویروس HPV ارتباط تنگاتنگی دارد از این واکسن استفاده می نمایند تا از بروز سرطان دهانه رحم پیشگیری کنند که البته برای افراد خاص و در سن خاصی باید تزریق شود.
وی با تاکید بر این که جز واکسن HPV سایر واکسن هایی که در مورد سرطان ها از آن صحبت می شود مربوط به ایمنی درمانی است و اثر درمانی دارند، اظهار نمود: بتازگی اقدام جالبی رخ داده است که با بهره گیری از این ساختار ایمنی درمانی از یک داروی قدیمی که در سرطان رحم استفاده می کردیم برای درمان سرطان راست روده هم استفاده کردند. در این اقدام ۱۲ بیمار بعد از ۶ ماه از دریافت این دارو، حال مساعدی داشتند و این خبر خوشحال کننده است، اما به هیچ عنوان قانع کننده نیست؛ چون مراحل علمی یک تحقیق کامل طی نشده است و بدیهی است که تغییر رفتار درمانی با ۱۲ بیمار و گذشت تنها ۶ ماه از مصرف دارو، صورت نمی گیرد. این دارو باید در مطالعات ترایال فاز ۳ برود و به بیماران بیشتری تزریق شود و مدت زمان بیشتری از مصرف دارو بگذرد.
این فوق تخصص جراحی غدد و سرطان پیرامون ایمنی درمانی با نور، اشاره کرد: بطور ساده منظور از این درمان این است که بازهم سلول سرطانی را به عنوان یک آنتی ژن شناخته و یک آنتی بادی به آن می زنند و سپس با نور فلورسنت به آن می تابانند تا جراح در حین جراحی سلول ها را بیشتر با چشم ببیند. این کار تحقیقاتی جدید است که هنوز مراحل کافی برای ورود به فاز بالینی را طی نکرده است. همه این کارها کوشش های دانشمندان دنیا برای شکست دادن سرطان است که ان شاءالله موفق می شوند اما تا امروز هیچ اقدام درمانیِ قطعی برای سرطان وجود ندارد.




منبع:

5.0 / <5
920
1401/04/14
10:05:36
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پزشكی , جراحی
X
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
آزمایشگاه رادین