در گفت وگو با آزمایشگاه رادین تشریح شد

آخرین وضعیت مبتلایان وبا در کشور

آخرین وضعیت مبتلایان وبا در کشور

آزمایشگاه رادین: رئیس اداره بیماری های منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت آخرین آمار موارد مبتلا به وبا در کشور را ۳۷ نفر اعلام نمود و اظهار داشت: همچنان تاکید ما بر رعایت نکات بهداشتی بخصوص بهداشت دست ها، دقت در استفاده از آب سالم و... است.


دکتر مریم مسعودی فر در گفتگو با ایسنا، درباره آخرین آمار از شیوع بیماری وبا در کشور، اظهار داشت: تابحال ۳۷ مورد مبتلا به وبا در کشور شناسایی شدند که ۳۲ مورد در ارتباط با کردستان و ۵ مورد در ارتباط با کرمانشاه است. بیشتر از نیمی از این تعداد هم سابقه سفر خارجی به همسایگان غرب کشور را داشتند و سایر موارد هم ذکر کردند که در تماس با این بیماران، مبتلا شدند.
وی با تاکید بر این که شیوع این بیماری کاملا در رابطه با رعایت بهداشت فردی است، اضافه کرد: خوشبختانه تابحال هیچ موردی از مرگ ناشی از وبا در کشور نداشته ایم. همینطور به جز کردستان و کرمانشاه در استانهای دیگر کشور شاهد بیماری نبوده ایم.
مسعودی فر با تاکید بر لزوم آموزش و اطلاع رسانی درباره راه های جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری ها و همچون وبا، افزود: مبحث دیگر پایش های همکاران ما در واحدهای مراقبت مرزی است که مسافران ورودی به کشور را رصد می کنند و در صورت مشاهده موارد مشکوک به بیماری، آزمایش های لازم برایشان انجام می شود. به همین دلیل هم از آغاز سال تابحال ۴۷ هزار مورد کشت مدفوع انجام شده است.
مسعودی فر بیان نمود: بر مبنای برآورد سازمان جهانی بهداشت بیماری وبا هنوز در برخی از کشورهای دنیا تهدید شمرده می شود و در منطقه ما اندمیک است. سازمان بهداشت جهانی تخمین می زند که ۴۷ کشور در دنیا هستند که این بیماری را بومی دارند؛ بنا بر این هدف گذاری کرده است که تا سال ۲۰۳۰ بتواند این تعداد را به حداقل رسانده و خطر مرگ و میر ناشی از وبا را کم کند. بعضی از کشورهایی که بیماری وبا در آنها بومی و اندمیک است، در مجاورت ما قرار دارند که سبب می شود همه ساله برخی از موارد بیماری را داشته باشیم. بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهانی از اواخر سال ۲۰۲۱ و از آغاز سال ۲۰۲۲ افزایش موارد وبا را در برخی از کشورهای همجوار خود داشته ایم.
او تصریح کرد: افزایش موارد مبتلا شدن به وبا هم در پاکستان و هم در افغانستان گزارش شده است. ازاین رو نگرانی ما تنها از مرزهای غربی نیست و احتمال بروز بیماری از استانهای شرقی هم وجود دارد؛ اما تابحال موردی از مبتلا شدن از این استان ها گزارش نشده است.
رئیس اداره بیماری های منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت با اشاره به این که دسترسی مناسب به آب بهداشتی سالم، جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب، رعایت بهداشت فردی و... همگی از عوامل موثر پیشگیری از گسترش شیوع وبا است، اظهار نمود: اگر هرکدام از عوامل به درستی رعایت نشود، امکان دارد شاهد گسترش بیماری باشیم. از طرف دیگر ما در منطقه وارد سالهای کم بارش و خشکسالی شده ایم و از سویی با جابجایی های جمعیتی شکل گرفته، دسترسی به آب بهداشتی سالم تحت تأثیر قرار گرفته است که می تواند عاملی برای شیوع مجدد بیماری باشد.
وی ادامه داد: مهم ترین نکته این است که در هر مسافرت و ترددی، از آب شرب سالم استفاده نمائیم و به هیچ عنوان از آب های روان برای ‌نوشیدن استفاده نکنیم. نکته مهم دیگر رعایت بهداشت دست ها و شست و شوی آنها است. در واقع می بایست قبل و پس از استفاده از سرویس بهداشتی و پیش از طبخ و خوردن غذا حتما دست های خویش را بشوییم. همینطور باید دقت شود تا میوه و سبزیجات به درستی شسته و ضدعفونی شوند.
او با اشاره به این که اگر افراد بموقع برای درمان وبا رجوع کنند، میزان کشندگی بیماری به کمتر از یک درصد می رسد، خاطرنشان کرد: اصل عارضه وبا برای افراد، کم آبی ناشی از بروز وبا است؛ ازاین رو مهم ترین کار این است که اگر فرد گرفتار اسهال و استفراغ شد حتما جایگزین کردن آب و الکترولیت ها را انجام دهد و به مراکز درمانی رجوع کند. برخی افراد مانند خانم های باردار، افراد گرفتار سوء تغذیه و بیماران زمینه ای بیشتر در معرض خطر نشان دادن تابلوی علایم بیماری هستند که باید به سرعت مایع درمانی خوراکی را با محلول ORS آغاز نکند. بدین سان که هر یک بسته از پودر در یک لیتر آب حل شود تا جایگزین مایعات از دست رفته بدن شود. در صورتیکه فرد به سبب استفراغ تحمل مایع درمانی خوراکی را ندارد یا کم آبی، بدن او را به سمت ضعف و بی حالی سوق می دهد باید به مراکز درمانی رجوع کند تا مایع درمانی وریدی آغاز شود.
وی ادامه داد: کماکان مهم ترین راه مقابله با بیماری و پیشگیری از گسترش آن، رعایت بهداشت فردی و پرهیز از خوردن آب، غذا، سبزیجات و میوه آلوده است؛ به همه مردم سفارش می شود تا سفارش های بهداشتی را جدی بگیرند.



5.0 / <5
863
1401/04/17
14:35:36
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماری , درمان
X
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
آزمایشگاه رادین