گلایه بهزیستی از بیمارستانهای خصوصی تهران درباب انجام تست شنوایی
به گزارش آزمایشگاه رادین، معاون سازمان بهزیستی کشور با اشاره به وجود 630 واحد غربالگری شنوایی در کشور و استقرار آنها در بیمارستان های دولتی و برخی بیمارستان های خصوصی اظهار داشت: طبق تفاهم بهزیستی با وزارت بهداشت، بیمارستان های خصوصی باید برای اجرای این برنامه همکاری کنند اما برخی بیمارستان ها از این تفاهم نامه پیروی نمی کنند و عمده مشکلات ما با بیمارستان های استان تهران است؛ اینها مدعی هستند خودشان ادیولوژیست دارند، این درحالیست که ادیولوژیست مستقر طبق برنامه غربالگری بهزیستی، ˮتستˮ نمی گیرد.
افروز صفاری فرد در گفت و گو با ایسنا، با بیان این که برنامه غربالگری، تشخیص و مداخله سریع اختلالات شنوایی نوزادان از سال ۱۳۸۴ در سازمان بهزیستی شروع شده است، اظهار داشت: در این برنامه نوزادان را تا پیش از یک ماهگی مورد غربال قرار می دهند، تا سه ماه باید اختلال شنوایی نوزاد تشخیص داده شود و تا ۶ ماهگی باید مداخلات لازم را دریافت نمایند تا از معلولیت شنوایی آنها جلوگیری شود.
وی افزود: وقتی نوزاد گرفتار اختلالات شنوایی در بدو تولد شناسایی شود با وسایل کمک توانبخشی مثل سمعک یا کاشت حلزون یا تربیت شنیداری گفتار او حفظ می شود برای اینکه تقریباً تمامی اختلالات شنوایی با اختلالات گفتاری هم راه است و اگر نوزادان دارای اختلالات شنوایی مشکل شان زود اصلاح گردد دیگر مشکلات گفتاری نخواهند داشت.
معاون پیش گیری از معلولیت های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با اعلان اینکه برنامه غربالگری، تشخیص و مداخله سریع اختلالات شنوایی نوزادان از برنامه های موفق سازمان بهزیستی است، تصریح کرد: از سال ۱۳۸۴ تا حالا ۱۳ میلیون نوزاد تحت پوشش این برنامه قرار گرفتند و حدود ۳۸ هزار و ۸۰ کودک دارای اختلال شنوایی شناسایی شدند و مداخلات طبی توانبخشی را دریافت نمودند و اینطور از معلولیت شنوایی شان جلوگیری شد.
صفاری فرد اضافه کرد: سال قبل ۹۲ درصد موالید مورد غربال شنوایی قرار گرفتند، به طوریکه از میان یک میلیون و ۱۰۰ هزار موالید یک میلیون و ۱۵ هزار نوزاد غربال شنوایی شدند. حتی در زمان شیوع ویروس کرونا (سال ۹۹ و ۹۸) که بیماری کرونا شدت گرفت و تعدادی از بیمارستان ها برای حضور نیروهای غربالگر مشکل داشتند، باز هم ۸۵ درصد موالید پوشش داده شد.
بگفته معاون پیش گیری از معلولیت های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، امسال هم این برنامه مانند سالهای قبل درحال اجراست و از شروع سال جاری تا اختتام شهریورماه حدود ۵۰۰ هزار نوزاد مورد غربالگری شنوایی قرار گرفته اند.
صفاری فرد با اشاره به این که ۶۳۰ واحد غربالگری در سراسر کشور وجود دارد که برخی در بیمارستان ها یا مراکز بهداشت و... مستقر هستند، اشاره کرد: البته این واحدها در بیمارستان های دولتی و تعدادی از بیمارستان های خصوصی مستقر هستند و در مواردی به پایگاه های بهزیستی منتقل می شوند.
وی در این جهت اظهار داشت: سازمان بهزیستی با معاونت درمان و بهداشت وزارت بهداشت تفاهم نامه ای دارد تا همه بیمارستان های خصوصی برای اجرای این برنامه همکاری کنند اما تعدادی از بیمارستان ها از این تفاهم نامه پیروی نمی کنند و عمده مشکلات ما با بیمارستان های استان تهران است. بیمارستان های تهران مدعی هستند که خودشان ادیولوژیست دارند، این درحالیست که ادیولوژیست مستقر طبق برنامه غربالگری بهزیستی، تست نمی گیرد.
معاون پیش گیری از معلولیت های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: خاصیت برنامه غربالگری شنوایی سنجی بهزیستی این است که بطور مداوم وضعیت نوزادان دارای اختلال را برای دریافت مداخلات به هنگام پیگیری می کند.
صفاری فرد درباب هزینه های غربالگری نیز توضیح داد: سازمان بهزیستی در بحث تامین دستگاه های غربالگری از بسیاری موسسات حمایت می کند به این شرط که موسسات با تعرفه دولتی خدمات خودرا عرضه کنند اما در استانهای محروم و روستاها غربالگری نوزادان بصورت رایگان صورت می گیرد و سازمان بهزیستی میزان تعرفه را به موسسات پرداخت می کند.
منبع: آزمایشگاه رادین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب