چرا خوردن خرما در ماه رمضان مفید است؟

چرا خوردن خرما در ماه رمضان مفید است؟

آزمایشگاه رادین: به گزارش آزمایشگاه رادین، اغلب متخصصین سفارش می کنند که هنگام نوشیدن چای، خرما را جایگزین قند یا شکر کنید، چونکه خرما دارای قند طبیعی است؛ این نوع قند به سرعت جذب می شود و در نتیجه بر قند مصنوعی ارجحیت دارد.



به گزارش آزمایشگاه رادین به نقل از ایسنا، خرما از جایگاه ویژه ای در بین محصولات کشاورزی برخوردار می باشد. خرما دارای فروکتوز، ساکارز، گلوکز، آب، موسیلاژ، مواد آلبومینوئیدی و پکتیکی، ویتامین های A، B، C، D و E و املاحی نظیر روی، منگنز، فسفر، آهن و کلسیم است.
خواص درمانی خرما
خرما میوه ای است شیرین، خوش طعم و انرژی دهنده که دارای طبیعت گرم و خشک است که ویتامین های گوناگونی دارد. بعنوان مثال ویتامین A موجود در آن سبب تقویت بینایی چشم می شود. خرما به واسطه داشتن ترکیبات متعدد، در پیشگیری و کنترل خیلی از بیماری ها هم نقش دارد؛ جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی، حوادث مغزی و جلوگیری از بروز برخی سرطان ها، در مورد خرما مطرح شده و به اثبات رسیده است.

همچنین خرما در درمان برخی بیماری های دیگر مانند زخم های بدخیم، اختلال در جذب و دفع غذا، بیماری ام. اس و برونشیت سفارش شده است. اغلب متخصصین سفارش می کنند که هنگام نوشیدن چای، خرما را جایگزین قند یا شکر کنید. چونکه خرما دارای قند طبیعی است. این نوع قند به سرعت جذب می شود و در نتیجه بر قند مصنوعی ارجحیت دارد. همینطور اگر مدت هاست که از خواب راحت و آرام بی نصیب مانده اید، هر شب یادتان باشد قبل از خوابیدن، یک لیوان شیر گرم با چند عدد خرما میل کنید.

در عین حال خرما دارای ویتامین های A و C است که سبب تقویت ناخن، رشد مو و طراوت و زیبایی پوست می شود. ویتامین های موجود در خرما، سبب تقویت رشد و حفظ سلامت دهان و دندان می شود. خرما بسیار مغذی و انرژی زا است و مصرف آن در هنگام فعالیتهای بدنی، ورزشی و انجام کارهای فکری و ایام روزه داری می تواند مفید باشد. خرما یکی از مواد مؤثر در بهبود حافظه بوده و منبع مناسبی از ویتامین های گروه B، سلنیوم، آهن و منگنز است و بدین سان می تواند ماده غذایی مناسبی برای تقویت حافظه باشد.

خرما میوه ای بسیار مغذی و مقوی است و بهتر است که حتما در برنامه غذایی سالمندان، کودکان و نوجوانان درحال رشد، وارد شود. جهت استفاده بیشتر از خرما، میتوان از این میوه به اشکال مختلف در طبخ استفاده نمود. برای مثال چند عدد خرمای هسته گرفته را همراه شیر در مخلوط کن ریخته و شیرخرما تهیه کنید. شیر خرما برای سالمندان و کودکان به سادگی مصرف می شود. همینطور تعدادی خرما، قطعات موز، مقداری پودر نارگیل، پسته یا بادام را با مقداری شیر و یا آب میوه درون مخلوط کن ریخته و مخلوط کنید، معجون حاصل بسیار مقوی و خوشمزه خواهد بود. خرما سبب تقویت و تنظیم دستگاه گوارش شده و ترکیبات موجود در آن، اسید معده را تنظیم می کند. افرادی که معده شان اسید اضافی ترشح می کند یا به اصطلاح معده شان ترش می کند، می توانند خرما میل کرده یا چند عدد خرما را له کرده، در آبجوش ریخته، هم زده و آب آنرا بنوشند.

در عین حال خرما خاصیت ملین دارد و روده ها را پاکسازی می کند. ماده نیکوتینیک موجود در خرما، دارویی فوق العاده مؤثر برای رفع ناراحتی روده ای است. خوردن خرما سبب ایجاد و تقویت باکتری های مفید روده ای می شود. در برخی از مناطق گرمسیری، هسته خرما را آرد کرده و با آن نان می پزند یا هسته خرما را بو داده و از دم کرده آن مانند قهوه استفاده می نمایند. اثر مفید دیگر هسته خرما، از بین بردن تورم پلک های چشم و تقویت دید چشم است.

بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی تهران، البته باید توجه کرد که خرما دارای قند فراوانی بوده و خاصیت گرم دارد. ازاین رو افراد گرم مزاج یا افرادی که بیماری های قندی دارند، باید در خوردن آن احتیاط کنند.




1402/01/04
14:22:26
5.0 / 5
466
تگهای خبر: باكتری , بیماری , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
آزمایشگاه رادین