عضو شورای عالی نظام پرستاری مطرح كرد

لزوم تامین امنیت شغلی پرستاران

لزوم تامین امنیت شغلی پرستاران

آزمایشگاه رادین: آزمایشگاه رادین: عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور، بر ضرورت تسریع در اختصاص اعتبارات تعرفه گذاری خدمات پرستاری از طرف وزارت بهداشت تاکید کرد.


به گزارش آزمایشگاه رادین به نقل از ایسنا، یوسف رحیمی با اشاره به تصمیم وزارت بهداشت برای برگزاری آزمون استخدامی کادر درمان، اظهار داشت: در مورد تعداد ۱۱ هزار نیرویی که برای آزمون استخدامی وزارت بهداشت کادر درمان در نظر گرفته اند باید توجه داشت که وقتی سخن از کادر درمان به میان می آید شامل پزشک و پرستار، کارشناس علوم آزمایشگاهی، رادیولوژی و فناوری اطلاعات سلامت و بسیاری از رشته های دیگر است و به اشتباه نباید تصور شود که ما ۱۱هزار مجوز استخدام پرستاری داریم.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم با استانداردهای جهانی تعداد نیروی انسانی پرستاری را محاسبه نماییم، متوجه می شویم که وضعیت بسیار نامناسبی در حوزه تعداد نیروی پرستاری در کشور داریم و اگر بخواهیم با استانداردهای بومی سازی شده خودمان این تعداد را حساب نماییم، به عدد ۱.۸ پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی برمی خوریم که این عدد مناسب نیست؛ برای اینکه استاندارد نیروی انسانی در دنیا، به طور متوسط، ۴پرستار به ازای هر تخت است.
عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور، افزود: ما به ازای هر تخت بیمارستانی، ۰.۸پرستار داریم، بگفته مسئولین وزارت بهداشت قریب به ۴۰هزار تخت بیمارستانی هم مقرر است به زودی اضافه کنند که این امر نیاز به نیروی پرستاری را بیشتر می کند.
وی اشاره کرد: الان حدود ۱۴۰هزار تا ۱۵۰هزار پرستار مشغول به کار داریم و اگر ما بخواهیم به استاندارد ۱.۸خودمان برسیم هم، باید تعداد بسیار بیشتری پرستار جذب کنیم؛ بدین سبب نتیجه می گیریم که این عدد اصلا پاسخگوی نیاز واقعی سلامت مردم نیست و لطمه تعداد کم پرستار به ازای تخت را مردم می بینند.

وی اظهار داشت: به هر حال در بیمارستان ها، فرآیندها درحال پیموده شدن است، اما باکیفیت بودن خدمات نیز مهم می باشد، اگر بخواهیم افزایش کیفیت داشته باشیم و رضایتمندی را ارتقا دهیم، باید زمینه برای افزایش استخدام نیروی پرستار ایجاد شود.
عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور، بیان کرد: ماهانه عدد قابل توجهی از پرستاران برای مهاجرت و دریافت گوداستندیگ به سازمان نظام پرستاری مراجعه می کنند که این مسئله لطمه جدی است و نشان میدهد که باید به وضعیت استخدامی، رفاهی و معیشتی پرستاران بیش از پیش توجه گردد.
او افزود: باید توجه داشت که کمبود پرستار فقط مختص ایران نیست و در جهان نیز کمبود پرستار وجود دارد، اما کشورهایی که از حالا به فکر حفظ نیروی پرستاری هستند و پرستارهای مهاجر را می پذیرند در آینده با مشکلات کمتری مواجه خواهند شد.
وی افزود: در عین حال پرستارهایی که مهاجرت می کنند یک سری آیتم ها را باید داشته باشند و آزمون های مهارتی نیز از آنها گرفتن می شود؛ این نشان میدهد که بهترین افراد ما در زمینه پرستاری، مهاجرت می کنند و این امر نگرانی ما را بیشتر می کند، چونکه نخبگان پرستاری ما درحال مهاجرت کردن هستند.
عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور درباره ی راهکارهای کُند کردن روند مهاجرت پرستاران، اظهار داشت: باید برای پرستاران امنیت شغلی ایجاد نماییم، متأسفانه در دوران کرونا شاهد این بودیم که پرستارانی که طرح شان به انتها رسیده بود، تمدید طرح و بکارگیری شدند، اما بعد از فروکش کردن کرونا از کار بیکار شدند، همین مورد موجب افزایش مهاجرت پرستاران می شود؛ بدین سبب درخواست جدی استخدام پرستاران به کارگیری شده در دوره کرونا، بدون آزمون را داریم که باید از طرف وزارت بهداشت پیگیری شود.
رحیمی افزود: این در حالیست که رهبر معظم انقلاب فرمودند که با پرستاران نباید مانند یک کارگر فصلی برخورد شود؛ بدین سبب پرستاران سرمایه های کشورند و نباید این سرمایه ها را به آسانی از دست بدهیم.
او اشاره کرد: موضوع دیگری که موجب جلوگیری از مهاجرت پرستاران می شود، تامین معیشت آنها است با توجه به این که درآمد پرستاران در کشورهای دیگر نسبت به کشور ما بالاتر است، باید شرایط را به شکلی مهیا نماییم که شغل پرستاری ویژه تر دیده و حقوق آنها ترمیم شود.
عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور با اعلان اینکه مباحث فرهنگی نیز از دیگر علل مهاجرت پرستاران است، اشاره کرد: پرداختن به مسائل فرهنگی برای کاهش مهاجرت پرستاران و ماندگاری آنها در وطن خودشان نیز بر عهده اساتید پرستاری است که در دانشگاه تدریس می کنند، همین طور باید از ظرفیت رسانه ها برای فرهنگ سازی در امتداد کاهش آمار مهاجرت پرستاران نیز استفاده گردد.
وی با اعلان اینکه حقوق پرستاری که بتازگی مشغول به کار شده حدود ۷تا ۸میلیون تومان است، اشاره کرد: این در حالیست که برای تامین مسکن و معیشت، حقوق یک فرد باید بسیار بالاتر باشد تا بتواند زندگی مناسبی تشکیل دهد.
وی اظهار داشت: در وضعیت مختلف شاهد این هستیم که تفاوت هایی بین مشاغل دیگر و پرستاری وجود دارد، اما متأسفانه دریافتی پرستاران تفاوتی با این مشاغل ندارد؛ برای مثال در زمانی که کرونا گسترش پیدا کرد، شاهد دورکاری خیلی از مشاغل بودیم، اما پرستاران دورکار نشدند، بدین سبب وقتی این تفاوت را بین گروه پرستاری و سایر مشاغل قائل می شویم، باید در حوزه پرداختی ها به پرستاران نیز این تفاوت ها مدنظر قرار گیرد، معتقدم حقوق و مزایایی که پرستاران دریافت می کنند در شأن آنها نیست و این مسئله باید مرتفع و حقوق آنها ترمیم شود.
عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور درباره ی اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، اظهار داشت: هم اکنون وزارت بهداشت سامانه ای را برای اجرای قانون معرفی کرده تا خدماتی که مقرر است پرداختی به ازای آنها صورت گیرد، در این سامانه بارگذاری شود، اما بر حسب اطلاع بنده، سازمان برنامه و بودجه، مقرر کرده اعتبار مصوب را در اختیار بیمه ها و وزارت بهداشت قرار دهد، اما کمتر از نصف مبلغ بودجه تعرفه گذاری خدمات پرستاری توسط وزارت بهداشت و بیمه ها وصول شده و اساسا وقتی که بودجه را از جانب سازمان برنامه دریافت نکنند، اجرا کردن این قانون سخت خواهد بود.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، رحیمی در آخر اشاره کرد: از وزارت بهداشت، بیمه ها و سازمان برنامه و بودجه درخواست جدی داریم که در حوزه اختصاص اعتبارات لازم برای اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری با سرعت بیشتری عمل کنند، برای اینکه تأخیر در اجرای قانون سبب صدمات جدی و بی انگیزگی پرستاران شده است.




منبع:

1402/01/21
21:47:04
5.0 / 5
529
تگهای خبر: استاندارد , بهداشت , بیمارستان , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
آزمایشگاه رادین