چرا تمایل زیادی به خوردن نوشابه داریم؟

چرا تمایل زیادی به خوردن نوشابه داریم؟

به گزارش آزمایشگاه رادین، همشهری آنلاین نوشت: سودا که به آن نوشابه هم گفته می شود، نام هر نوشیدنی حاوی آب گازدار، شکر اضافه شده یا شیرین کننده های دیگری مانند شربت ذرت با فروکتوز بالا و همینطور طعم دهنده های طبیعی یا مصنوعی است که نوشیدن آنها می توانند مشکلات زیادی به دنبال داشته باشند.



نوشیدن نوشابه های گازدار با قند بالا بیشتر با چاقی، دیابت نوع ۲ و افزایش وزن مرتبط می باشد. اما نوشابه های گازدار می توانند اثرات نامطلوبی بر لبخند شما هم داشته باشند و به صورت بالقوه منجر به پوسیدگی و حتی پوسیدگی قابل مشاهده دندان شوند.

توجه داشته باشید وقتی نوشابه می نوشید، قندهای موجود در آن با باکتری های موجود در دهان شما تعامل می کنند و اسید می سازند.

با وجود محبوبیت نوشابه ها همه می دانند نوشابه برای سلامتی شما مفید نیست، چونکه با چاقی، سلامت ضعیف دندان ها و بیماری های مزمن مختلف مرتبط می باشد.

بسیاری از افرادی که به صورت منظم نوشابه می نوشند معمولا می خواهند آنرا ترک کنند یا مصرف آنرا کاهش دهند، اما برای انجام آن باید تلاش زیادی کنند. انگار پس از عادت به نوشیدن بیش از اندازه نوشابه، ترک آن چیزی فراتر از اراده است. اما چرا امکان دارد هوس نوشابه داشته باشید و چگونه نوشیدن آنرا متوقف کنید؟

چرا تمایل زیادی به خوردن نوشابه داریم؟

دلایل بیوشیمیایی زیادی وجود دارند که سبب می شوند هوس نوشابه نماییم. چون افراد به غذاها و نوشیدنی هایی با قند بالا تمایل داشته باشند.

مغز انسان دارای ناحیه ای به نام سیستم پاداش است. این برنامه برای پاداش دادن به افراد هنگام انجام اقداماتی که بقای خود را زیاد می کند، مانند غذا خوردن طراحی شده است.

وقتی غذا می خورید، مغز یک ماده شیمیایی حاوی حس خوب به نام دوپامین ترشح می کند که مغز شما آنرا بعنوان لذت تعبیر می کند. برای کسب لذت بیشتر، مغز شما به دنبال اقداماتی است که ترشح دوپامین را تحریک می کند، همچون غذا خوردن. مشکل نوشابه و دیگر غذاهای پر قند هم آن است که آزادسازی دوپامین بسیار بیشتری نسبت به غذاهای کامل دارند که می تواند منجر به هوس و در نتیجه اعتیاد به آنها شود.

مغز شما به دنبال دریافت پاسخ لذت است

وقتی زیاد نوشابه می خوریم این مورد می تواند منجر به یک چرخه معیوب شود که در آن مغز بیشتر و بیشتر به دنبال غذاهای پر قند برای دریافت همان پاسخ لذت است.

چرا باید نوشیدن نوشابه را قطع کنیم؟

خوردن نوشابه زیاد سبب افزایش وزن می شود. نوشابه کالری بالایی دارد و گرسنگی را مهار نمی کند و مصرف کالری زیاد را آسان می کند. تحقیقات همینطور نشان داده است که وزن افرادی که به صورت مکرر نوشابه می نوشند بیشتر از افرادی است که آنرا مصرف نمی کنند.



ارتباط نوشابه ها با بیماری های مزمن

مطالعات به صورت مداوم نشان داده اند افرادی که بیشتر نوشابه می نوشند در معرض خطر بالای بیماری مزمن مانند دیابت نوع۲، بیماری قلبی و سرطان هستند.

نوشیدن زیاد نوشابه امکان دارد به مبتلا شدن به بیماری های کبدی کمک نماید. چون سودا و نوشابه های گازدار سرشار از فروکتوز هستند؛ نوعی قند که فقط توسط کبد متابولیزه می شود. مصرف بیش از اندازه فروکتوز می تواند کبد شما را بیش از اندازه سنگین و فروکتوز را به چربی تبدیل کند که امکان دارد به اختلالات مزمن کبدی کمک نماید.

ابتلا به مشکلات در ارتباط با دهان و دندان

نوشیدن نوشابه می تواند دندان های شما را هم فرسایش دهد. سودا حاوی اسیدهایی همچون اسید فسفریک و اسید کربنیک است که می تواند محیط اسیدی در دهان ایجاد نماید و منجر به پوسیدگی دندان شود. هنگامی که با شکر ترکیب می شود، این اثر مضرتر است.

مشکلات پوستی و چین و چروک بیشتر پوست

خوردن زیاد نوشابه های شیرین و گازدار با شرایط پوستی مانند آکنه هم مرتبط می باشد. مطالعات نشان می دهد که مصرف مکرر نوشابه یا شکر اضافه شده خطر مبتلا شدن به آکنه متوسط تا شدید را زیاد می کند.

همچنین امکان دارد سبب پیری پوست شود. بعضی مطالعات نشان می دهد افرادی که بیشتر از نوشابه یا شکر استفاده می نمایند، بیشتر در معرض چین و چروک و سایر علایم پیری هستند.

کاهش سطح انرژی

نوشابه ها می تواند سطح انرژی را کاهش دهند. چون سرشار از قند هستند که می تواند به سرعت سطح قند خون را بالا برند و به دنبال آن افت شدیدی هم به دنبال داشته باشند که معمولا به آن سقوط می گویند. ازاین رو نوشیدن مکرر نوشابه می تواند سبب نوسانات سطح انرژی شود.

به خوردن نوشابه عادت نکنید!

نوشابه های شیرین ارزش غذایی ندارند و فاقد ویتامین، مواد معدنی، فیبر یا مواد مغذی ضروری هستند و در واقع فقط قند و کالری اضافی را به رژیم غذایی شما اضافه می کند.

بنابرین مصرف مکرر نوشابه با شرایط مختلف سلامتی مانند چاقی، بیماری قلبی، دیابت، بیماری کبد و سرطان مرتبط می باشد. همینطور فراموش نکنید با سلامت دندان، انرژی پایین و سلامت پوست در ارتباط می باشد.
بیشتر بخوانید: این مواد غذایی سرفه شما را بدتر می کنند
۲۳۳۲۳۶


1402/07/30
13:41:12
5.0 / 5
326
تگهای خبر: باكتری , بیماری , رژیم غذایی , سرطان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
آزمایشگاه رادین