سولاریوم زیبایی فریبنده با بهایی سنگین

سولاریوم زیبایی فریبنده با بهایی سنگین

به گزارش آزمایشگاه رادین، یک متخصص پوست و مو اظهار داشت: اشعه های فرابنفش مصنوعی که در دستگاههای سولاریوم استفاده می شود، تاثیری مشابه با نور خورشید دارد و حتی امکان دارد خطرناک تر باشد.


خبرگزاری مهر -

گروه سلامت:

نور خورشید حاوی اشعه ماورای بنفش (UV) در سه نوع A، B و C است که از این میان، نوع C توسط لایه اوزون جذب می شود و به زمین نمی رسد، اما اشعه های UVA و UVB توان نفوذ به سطح زمین را دارند و اثرات مخربی بر پوست انسان می گذارند. قرارگیری طولانی مدت در معرض این اشعه ها می تواند موجب تیرگی پوست، پیری زودرس، افزایش چین وچروک، لطمه به الیاف کلاژن و الاستین، ضخیم شدن لایه های سطحی پوست و در نهایت بروز سرطان پوست شود. این لطمه ها بصورت تدریجی و گاه با تأخیری چند دهه ای بروز می کنند. در همین جهت خبرنگار مهر با محمد رضوانی متخصص پوست و مو گفتگویی داشته است.

چگونه پوست به نور خورشید و اشعه UV، پاسخ می دهد؟

رضوانی: نخستین واکنش پوست به تابش نور خورشید، تولید رنگدانه ملانین است. این پروسه موجب تیره تر شدن پوست می شود و دو نوع واکنش سریع و تأخیری دارد. تیرگی زودرس به طور معمول در همان روز ایجاد می شود، اما نوع دیررس ممکنست چند روز بعد ظاهر گردد. افزون بر این، شکستگی و تخریب الیاف الاستین و کلاژن در اثر اشعه UV، انعطاف پذیری پوست را کاهش داده و پیری زودرس خصوصاً در نواحی باز بدن مانند صورت را بیشتر می کند. بطور مثال، پوست گردن و سینه افراد مسن به طور معمول جوان تر از صورت آنها به نظر می آید، برای اینکه کمتر در معرض آفتاب قرار گرفته است.

سولاریوم چه خطراتی را برای پوست ایجاد می کند؟

رضوانی: اشعه های فرابنفش مصنوعی که در دستگاه های سولاریوم استفاده می شود، اثری مشابه با نور خورشید دارد و حتی ممکنست خطرناک تر باشد. در بازه زمانی سالیان ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰، میزان ابتلاء به سرطان پوست در ایالات متحده تا ۷ برابر افزوده شد و استفاده بی رویه از سولاریوم یکی از عوامل اصلی این رشد اعلام شده است. در خیلی از کشورها، هشدارهایی مشابه با بسته های سیگار بر روی دستگاه های سولاریوم درج شده که از افزایش خطر ابتلاء به «اسکین کنسر» یا همان سرطان پوست خبر می دهند. با این وجود، در کشور ما هنوز آگاهی عمومی نسبت به مضرات سولاریوم در سطح پایینی قرار دارد.

عوامل تشدیدکننده سرطان پوست چیست؟

رضوانی: استفاده گسترده از توتون های معطر در قلیان و نیز برنزه کردن با سولاریوم می تواند منجر به یک «سونامی سرطان» در سال های آتی شود. این تهدید خصوصاً جوانان را هدف قرار داده و نیازمند افزایش آگاهی و نظارت جدی تر بر مراکز ارایه کننده خدمات سولاریوم است.

راهکارهای پیش گیری از لطمه اشعه فرابنفش چیست؟

رضوانی: تنظیم زمان خروج از منزل: بهتر است کارهای روزانه در ساعات اوج تابش آفتاب (ظهر تا عصر) انجام نشود. ساعات اولیه بامداد یا بعد از غروب بهترین زمان برای عبور و مرور در فضای باز است. پوشش مناسب: استفاده از لباس های آستین بلند، کلاه های لبه دار با حداقل ۷ سانتی متر لبه، و پوشش های سبک می تواند میزان تماس مستقیم با اشعه UV را کم کند. استفاده از سایه بان و دستکش: خصوصاً هنگام رانندگی یا قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آفتاب، پوشاندن دست ها با دستکش های نخی سفارش می شود. کرم ضد آفتاب: مصرف روزانه و منظم ضد آفتاب با SPF مناسب (حداقل SPF ۵۰) الزامی است. این کرم ها باید هر ۳ ساعت تجدید شوند، حتی اگر نوع رنگی آنها استفاده شده باشد. ضد آفتاب باید متناسب با نوع پوست (خشک، چرب، حساس یا مستعد آکنه) انتخاب گردد.

ویژگی های یک ضد آفتاب استاندارد چیست؟

رضوانی: ضد آفتاب مناسب باید دارای مجوز رسمی از وزارت بهداشت بوده، SPF واقعی داشته و از برندهای معتبر داخلی یا دارای نمایندگی رسمی در کشور تهیه شده باشد. کرم های بدون مجوز، جعلی یا قاچاق، نه فقط محافظتی ایجاد نمی کنند بلکه ممکنست حاوی ترکیبات مضر برای سلامت پوست باشند. ضد آفتاب های ساخت داروخانه ای نیز بااینکه ممکنست دارای اثر حفاظتی باشند، اما به سبب نبود تست رسمی SPF، اطمینان کاملی به آنها وجود ندارد. انتخاب ضد آفتاب از برندهای شناخته شده داخلی که تنوع بالایی نیز برای انواع پوست دارند، سفارش می شود.

مراقب از پوست چقدر اهمیت دارد؟

رضوانی: آفتاب گرفتن بی رویه، استفاده از سولاریوم و نادیده گرفتن حفاظت های پوستی می تواند اثرات جبران ناپذیری بر سلامت پوست داشته باشد. آگاهی رسانی عمومی، اصلاح سبک زندگی و انتخاب محصولات مراقبتی استاندارد، راهکارهایی حیاتی برای پیش گیری از مشکلات پوستی، پیری زودرس و سرطان پوست است.

5.0 / <5
14
1404/04/20
20:14:30
تگهای خبر: استاندارد , امداد , بهداشت , حفاظت
X
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
لینک دوستان آزمایشگاه رادین
آزمایشگاه رادین