معاون سازمان امداد ونجات خبر داد:

استفاده از 75 قلاده سگ زنده یاب در مواقع حوادث

استفاده از 75 قلاده سگ زنده یاب در مواقع حوادث

آزمایشگاه رادین: معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از بكارگیری 75 قلاده سگ زنده یاب هلال احمر برای نجات جان مصدومان گرفتار در آوار زلزله های مخرب، مفقودان و غرق شدگان سیلاب های ویرانگر، گرفتاران در سقوط بهمن های ناگهانی در جاده ها و مسیرهای سخت گذر و صعب العبور كوهستانی و نظایر آن در كشور آگاهی داد.


محمدباقر محمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با بیان این مطلب اضافه کرد: حالا ۷۵ قلاده سگ نجات شامل ۶۷ قلاده سگ نژاد ژرمن (work) و هشت قلاده سگ نژاد لابرادور(پنج قلاده سگ ماده و ۷۰ قلاده سگ نر) در تیم های آنست (آموزش و نگهداری سگ های تجسس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر) برای نجات جان مصدومان انواع حوادث بکار گیری شده اند تا بعنوان اولین تیم های آماده و اعزام سریع امدادی به کمک امدادگران محل گرفتار شدن افراد لطمه دیده و زنده را شناسایی کنند.
وی با اعلان اینکه حالا ۳۰ مرکز آنست(آموزش و نگهداری سگ های تجسس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر) در کشور در استانها و پنج مرکز آنست در تهران راه اندازی و راه اندازی شده، افزود: به طور متوسط هر استان دو قلاده سگ زنده یاب دارد که هر سگ با یک مربی خاص خود یک تیم محسوب می شوند.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اعلان اینکه اولین قدم برای داشتینیک سگ زنده یاب یا جستجو و نجات انتخاب یک توله مناسب می باشد، اظهار داشت: برای انتخاب توله بهترین سن سه تا چهار ماهگی توله است و بهترین نژاد سگ های زنده یاب نیز ژرمن (work) است که برقراری ارتباط، آموزش و فرمانپذیری، آموزش و مهم تر از همه آموزش رفتار شناسی در رابطه با سگ می باشد.
محمدی اضافه کرد: سگ های تجسس و نجات یا زنده یاب، روزانه آموزش های اصلی «فرمان پذیری»، «هم قدم شدن»، «نشستن»، «دراز کشیدن»، «فرمان پذیری از راه دور»، «بی حرکت ماندن»، « «میدان موانع» و «جستجو و نجات ابتدای و پیشرفته» را در بین جنگل، بهمن کوهستان، برف و کولاک و آوار را فرا می گیرند تا همیشه جهت شرکت در سلسله عملیات مورد اشاره آماده و محیا باشند.
وی اظهار داشت: این گونه از سگ ها بطور معمول بین ۱۲ تا ۱۴ سال عمر می کنند و تا ۱۰ سالگی نیز از کارآیی لازم برای عملیات برخوردار می باشند.
معاون سازمان امداد و نجات اشاره کرد: سگ های تجسس و نجات برمبنای نوع تربیت و آموزش های ارائه شده، به انسان ها حمله نمی کنند و در عملیات های تجسس و نجات نیز وقتی به محل موردنظر می رسند، به زمین نشسته و آغاز به واق واق می کنند و فقط با دستور مربی خود عملیات کاوش و جستجو و نجات را انجام می دهند.
وی تصریح کرد: طبق آخرین تحقیقات انجام شده در معتبرترین موسسات علمی کشور سوئیس، مشخص شده پیشرفته ترین دستگاه های زنده یاب در شرایط مناسب تا ۳۵ درصد امکان موفقیت داشته اند و این در حالیست که عملیات جست و جو با سگ های زنده یاب تا ۹۵ درصد به موفقیت می انجامد.
محمدی افزود: همین طور این سگ ها می توانند تمام بوهای متصاعد شده در محیط را به تفکیک حس کنند و مربیان در مدت حدود ۱۸ ماه به این سگ های نجات یاد می دهند که در مقابل بوی انسان زنده و گرفتار واکنش نشان دهند.
وی ادامه داد: این حیوانات وفادار به انسان تحریکات محیطی مثل نور، صدا، بو مزه و حس ها را به صورت پیام های عصبی در چشم، گوش، بینی زبان و پوست خود دریافت می کنند و این پیام ها در مغز یا مرکز سیستم اعصاب این موجودات باهوش برای نجات جان افراد گرفتار در حوادث طبیعی، غیر طبیعی و انسان ساخت پردازش شده و به صورت پارس کردن و جستجو اطراف محیط به مربیان خود اعلام می کنند.
در سوانحی که منجر به تخریب مناطق مسکونی می شود احتمال گرفتار شدن افراد در بین آوارها وجود دارد این افراد پیش از اینکه در اثر جراحات وارده و فشار آوار و کمبود اکسیژن جان خودرا از دست بدهند، باید نجات داده شوند و در این میان عکس العمل سریع و مبادرت به موقع و به هنگام امری بسیار حیاتی و لازم است و ابتدا باید محل دقیق مصدوم به وسیله سگ های آموزش دیده مشخص شود و سپس عملیات رهاسازی انجام گیرد.
سگ های جستجو و نجات حس بویایی بسیار قوی دارند که قادرند بوها را به خوبی درک کنند، به خاطر بسپارند و در مواقع ضرورت به خاطر بیاورند. امروزه در سراسر دنیا از توانایی سگ ها برای پیدا کردن مصدومان بعد از سوانح استفاده می شود و سگ ها توانایی های بالقوه ای دارند که با آموزش و تمرین شکوفا می شود و می توان در امتداد نجات جان انسان ها از آنها بهره گرفت.




منبع:

1399/03/26
23:30:26
5.0 / 5
2590
تگهای خبر: آموزش , امداد , حیات , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
آزمایشگاه رادین