دبیركل جمعیت هلال احمر خبر داد:

اختتام عملیات نجات و اسكان اضطراری هلال احمر در منطقه زلزله زده سی سخت

اختتام عملیات نجات و اسكان اضطراری هلال احمر در منطقه زلزله زده سی سخت

آزمایشگاه رادین: دبیرکل جمعیت هلال احمر از اختتام عملیات نجات و اسکان اضطراری هلال احمر در منطقه زلزله زده شهر سی سخت شهرستان دنا استان کهگیلویه و بویراحمد آگاهی داد.


به گزارش روز دوشنبه ایرنا از جمعیت هلال احمر، محمدحسن قوسیان مقدم با بیان این مطلب درباره عملیات نجات و اسکان اضطراری در منطقه زلزله زده سی سخت اظهار داشت: ۱۰ دقیقه بعد از اعلام زمین لرزه ۵.۶ ریشتری در چهارشنبه شب، مراکز کنترل و هماهنگی عملیات های امدادی هلال احمر استانها فعال شدند و فرماندهی عملیات شروع شد. در همان شب حادثه چادرهای امدادی را از ۲ استان به سی سخت منتقل کردیم و از مرکز کهگیلویه و بویراحمد هم سه کامیون چادر امدادی به سی سخت ارسال شد.
وی با اعلان اینکه در شب اول به سبب بارندگی ها، دو اردوگاه اسکان اضطراری برای اسکان هموطنان متاثر از زمین لرزه برپا شد، اضافه کرد: ۱۰ ساعت بعد از وقوع حادثه، توزیع چادرهای امدادی را در دستور کار قرار دادیم و ۱۰۰۰ دستگاه چادر توزیع شد، پنجشنبه ۳۰ بهمن ماه هم ۸۰۰ دستگاه چادر دیگر توزیع شد. یعنی در کمتر از ۲۴ ساعت بعد از وقوع حادثه ۱۸۰۰ دستگاه چادر میان زلزله زدگان در منطقه سی سخت و روستاهای اطراف توزیع شده است.
دبیرکل جمعیت هلال احمر با اعلان اینکه سه هزار بسته غذایی ۷۲ ساعته از استان های همجوار به سی سخت منتقل کردیم، اشاره کرد: تا حالا حدود دو هزار بسته غذایی که شامل کنسروجات است، میان زلزله زدگان توزیع شده و در صورت نیاز بسته های غذایی بیشتری توزیع خواهد شد.
قوسیان مقدم درباره توزیع چادرهای امدادی میان زلزله زدگان، اضافه کرد: لکه گیری های نهایی انجام شد و افرادی که چادر نداشتند، چادرهای مورد نیاز خودرا برای اسکان اضطراری دریافت نمودند. در مجموع ۳۳۳۱ خانوار را تحت پوشش قرار دادیم و به همین تعداد چادرها در انواع مختلف متناسب با تعداد اعضای خانوار، توزیع کردیم. به سبب بارندگی های گوناگون حدود ۱۰ تن نایلون به سی سخت ارسال و از این مقدار ۶.۶ تن نایلون برای پوشش سقف چادرها، میان زلزله زدگان توزیع شد.
قوسیان مقدم با تاکید بر اینکه با تخریب منازل بعنوان آوار مواجه نبودیم و وسایل زلزله زدگان، لطمه جدی ندیده بود، اما با این وجود ۹۴۵ تخته پتو میان زلزله زدگان توزیع شد، اظهار داشت: ۴۰ تیم عملیاتی شامل ۲۸۱ امدادگر و نجاتگر در این عملیات شرکت کردند هلال احمر چهار استان اصفهان، فارس، خوزستان و چهارمحال و بختتیاری درگیر امدادرسانی بودند.
وی به انتها عملیات نجات و اسکان اضطراری در منطقه زلزله زده سی سخت اشاره نمود و تصریح کرد: تا ساعاتی دیگر اختتام عملیات نجات و اسکان اضطراری هموطنان اعلام می شود. با توجه به این که تلفات انسانی نداشتیم و مصدومان هم در همان شب اول حادثه به صورت سرپایی مداوا شده بودند عملیات نجات به پایان رسید بود و عملیات اسکان اضطراری هم امروز اختتام می پذیرد.
دبیرکل جمعیت هلال احمر با اشاره به حضور امدادگران هلال احمر در منطقه زلزله زده، اظهارداشت: از این پس کارهای داوطلبانه و بشردوستانه شروع می شود و سازمان جوانان و داوطلبان تیم های حمایت روانی خودرا در منطقه مستقر خواهند کرد و این تیم ها جایگزین نیروهای امدادی که عملیات نجات و اسکان اضطراری را انجام داده بودند، می شوند. البته کماکان نیروهای امدادی هلال احمر در منطقه حضور دارند تا در صورت نیاز به امدادرسانی خدمات لازم را عرضه کنند.
وی درباره جمع آوری کمک های مردمی، اظهار داشت: با توجه به این که وسعت حادثه زیاد نبود و جمعیت هلال احمر امکان پاسخگویی به حادثه را داشت، استمدادی منتشر نکردیم. اما به سبب درخواست های مردمی استان کهگیلویه و بویراحمد و سازمان داوطلبان، شماره حساب استانی اعلام کردیم، کمک هایی که جمع آوری می شود در همان منطقه زلزله زده هزینه خواهد شد.
دبیرکل جمعیت هلال احمر از نیروی انتظامی، سپاه پاسداران و بسیج که در دو روز اخیر به تامین امنیت کمک کردند تقدیر و تشکر کرد و اظهار داشت: حضور این نیروهای عملیاتی و فعال موجب شد امدادرسانی با سرعت بیشتری صورت گیرد.
به گزارش آزمایشگاه رادین به نقل از ایرنا، زمین لرزه ای به بزرگی ۵.۶ دهم ریشتر، ساعت ۲۲ و ۵ دقیقه و ۳۴ ثانیه روز روز چهارشنبه ۲۹ بهمن ماه شهر سی سخت مرکز شهرستان دنا را در استان کهگیلویه و بویراحمد لرزاند.
مرکز لرزه نگاری کشور اعلام نمود این زمین لرزه در عمق هشت کیلومتری زمین اتفاق افتاده است.
زلزله در فاصله ۱۰ کیلومتری سی سخت در کهگیلویه و بویراحمد، ۱۹کیلومتری کمه در استان اصفهان و ۲۴ کیلومتری یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد رخ داده است.
این زمین لرزه در شهرهای یاسوج، گچساران و دهدشت هم احساس شد.
۱۲ اردیبهشت سال ۹۷ نیز زمین لرزه ای به بزرگی ۵.۶ ریشتر در شهرهای یاسوج و دنا صورت گرفت و خساراتی به هر دو شهرستان وارد شد.
سی سخت با ۷ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری غرب یاسوج قرار دارد. برمبنای گزارشهای اولیه ۷۸ روستای شهرستان دنا در زلزله خسارت جدی دیده اند و برخی منازل مسکونی صد در صد تخریب و غیر قابل سکونت شده اند.
زمین لرزه سی سخت خسارت جانی نداشته است اما ۶۱ نفر مصدوم شده اند و آنچنان که استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفته است خسارات زلزله روز ۲۹ بهمن بیش از اندازه تصور است.




منبع:

0.0 / <5
1469
1399/12/07
23:49:41
تگهای خبر: امداد , خدمات , دستگاه , هزینه
X
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
آزمایشگاه رادین