تأثیر منفی همه گیری كرونا بر سلامت جسمی و روحی بزرگسالان آینده

تأثیر منفی همه گیری كرونا بر سلامت جسمی و روحی بزرگسالان آینده

به گزارش آزمایشگاه رادین خراسان رضوی رژیم غذایی و ورزش در دوران کودکی، بزرگسالان سالم و کم ­اضطرابی به­ وجود می ­آورد اما تعطیلی به علت همه گیری باعث کاهش فعالیت کودکان شده است و شاید با بزرگتر شدن مشکلات جسمی و روحی خاصی در انتظار آنان باشد.


به گزارش ساینس دیلی، برمبنای نتایج تحقیقات جدید دانشگاه ریورساید کالیفرنیا، ورزش و رژیم غذایی سالم در دوران کودکی باعث ایجاد مغز بزرگتر و سطح اضطراب کمتری در بزرگسالی می شود. باآنکه رژیم غذایی و ورزش بطور مداوم بعنوان راه هایی برای ارتقاء سلامت سفارش می ­شوند اما این مطالعه برای نخستین بار است که اثرات طولانی­ مدت و ترکیبی هر دو عامل را در ابتدای زندگی بررسی می­ کند.
مارسل کادنی، دانشجوی دکترای فیزیولوژی و رهبر تحقیق اظهار داشت: «هر زمان که با نگرانی در مورد وزن خود به پزشک مراجعه می­ کنید، همیشه آنان به شما سفارش می ­کنند که ورزش کنید و کمتر غذا بخورید. بنا بر این شگفت­ آور است که بیشتر مطالعات فقط به­ طور جداگانه به رژیم غذایی یا ورزش نگاه می ­کنند و ما در این مطالعه به هر دو مورد پرداختیم.»
پژوهشگران تشخیص دادند که بطور کلی ورزش در اوایل زندگی سبب کاهش رفتارهای اضطرابی و افزایش توده عضلانی و مغزی در بزرگسالان می شود. وقتی موش ها با رژیم های غذایی غربی غنی از چربی و قند تغذیه می­ شوند نه فقط چاق می­ شوند، بلکه به بزرگسالانی تبدیل می­ شوند که غذاهای ناسالم را ترجیح می­ دهند.
پژوهشگران برای به دست آوردن این نتایج، موش های جوان را به چهار گروه تقسیم کردند: گروه ورزش، گروه بدون ورزش، گروه رژیم غذایی سالم و استاندارد و گروه رژیم غذایی غربی.
موش ها بلافاصله پس از قطع شیرمادر، رژیم خویش را شروع کردند و به مدت سه هفته رژیم خویش را ادامه دادند تا اینکه به بلوغ جنسی رسیدند. بعد از هشت هفته اضافی توقف که طی آن تمام موش ها بدون چرخ و با رژیم غذایی سالم نگهداری شدند، پژوهشگران تجزیه و تحلیل رفتاری، اندازه گیری ظرفیت هوازی و سطح چندین هورمون مختلف را بررسی کردند.
لپتین، یکی از هورمون هایی که آنان اندازه­ گیری کردند، توسط سلول­ های چربی تولید می­ شود. این هورمون با افزایش مصرف انرژی و نشان دادن اینکه غذای کمتری لازم است به کنترل وزن بدن کمک می­ کند. ورزش در اوایل زندگی، بدون توجه به رژیم غذایی، سطح لپتین بزرگسالان و همین طور توده چربی را در موش بالغ افزایش داد.


قبل از این، گروه تحقیقاتی دریافتند که خوردن بیش از اندازه چربی و قند در دوران کودکی می ­تواند میکروارگانیسم­ ها در یک محیط خاص جهت زندگی را تغییر دهد، حتی اگر بعدها غذای سالم­تری بخورند. در آینده، این تیم می خواهد بررسی کند که آیا چربی یا قند، بیشتر مسئول تاثیرات منفی در موش های تغذیه شده با رژیم غذایی غربی هستند یا خیر.
هر دو مطالعه فرصت ­های مهمی را برای مداخلات بهداشتی در عادات کودکی عرضه می­ دهند.
تئودور گارلند، فیزیولوژیست تکاملی دانشگاه ریورساید کالیفرنیا اظهار داشت: «یافته های ما ممکنست برای درک تاثیرات احتمالی کاهش فعالیت و تغییرات رژیم غذایی در رابطه با چاقی مناسب باشد.»
به عبارت دیگر، شروع با سلامتی در سالهای اولیه زندگی بسیار مهمست و شاید مداخلات به دنبال همه ­گیری حیاتی­ تر باشند.
کادنی اظهار داشت: «در زمان تعطیلی کووید-۱۹، خصوصاً در ماه­ های اولیه، بچه­ ها خیلی کم ورزش می­ کردند. برای خیلی از افراد که به پارک یا حیاط خانه دسترسی نداشتند، مدرسه تنها منبع فعالیت بدنی آنان بود. مهمست که ما برای این بچه ها راه حل­ هایی پیدا نماییم، شاید با بزرگتر شدن، باید توجه بیشتری هم به آنان شود.»
با توجه به این که نشان داده شد، ورزش، همین طور اضطراب بزرگسالان را کاهش می­ دهد، کادنی معتقد می باشد کودکانی که با این چالش ها روبرو هستند ممکنست با بزرگتر شدن در دهه آینده با مشکلات منحصر به فرد جسمی و روانی روبرو شوند.
این یافته ها بتازگی در مجله Physiology and Behavior انتشار یافته است.



1400/01/21
11:45:50
5.0 / 5
1326
تگهای خبر: استاندارد , بهداشت , پزشك , حیات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
آزمایشگاه رادین